U CRNOJ TRAVI 80 CENTIMETARA SNEGA, NA GOLIJI POLA METRA: Bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put
ilustracija, Foto: Privatna Arhiva

U CRNOJ TRAVI 80 CENTIMETARA SNEGA, NA GOLIJI POLA METRA: Bez zimske opreme i lanaca ne krećite na put

Srbija -

Putevi u većem delu zemlje su prohodni, a problema sa strujom još ima i nekim planinskim mestima. Vanredna situacija je u Babušnici, Novoj Varoši, Crnoj Travi, delovima Vranja i u Knjaževcu. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni.

Vanredna situacija je u Babušnici, Novoj Varoši, Crnoj Travi, delovima Vranja i u Knjaževcu.

U Crnoj Travi ima oko 80 centimetara snega. U većinu mesta je stigla struja, ali ima po neko udaljeno domaćinstvo koje je još bez električne energije. Putevi se čiste, ali čišćenje ide otežano jer je sneg težak i moakr. Anažovano je dosta mehanizacije, a čisti se po prioritetu – najpre putevi do mahala u kojma ljudi žive.

U opštini Svrljig, sinoć je skoro sasvim normalizovano snabdevanje strujom i u preostalih sedam sela koja je nisu imala protrekla četiri dana. Radnici kruševačke Elektrodistribucije uspeli su da saniraju kvarove u Rasinskom okrugu.

Proteklih dana bilo je u ivanjičkom kraju, gde su još uvek neprohodni neki seoski putevi na Goliji, na kojoj ima pola metra snega, i Javoru. Tamo je bilo i najviše problema u snabdevanju strujom.

Na terenu su ekipe Crvenog krsta, jer je u planu da se najugroženijim domaćinstvima dostave paketi sa hranom, sredstvima za higijenu, toplom odećom i obućom.

Putevi uglavnom prohodni

Zbog najavljenih niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima postoji mogućnost pojave mestimične poledice, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima, upozorava JP "Putevi Srbije".

Putevi su uglavnom prohodni, uključujući prilaze planinskim centrima, ali savetuje se oprez zbog snega kojeg ima na pojedinim deonicama.

Neprohodni su putni pravci III prioriteta: Kraj deonice puta u izgradnji - Negosavlje, Sastav Reka - Strezimirovci, Odvraćenica - Preko Brdo i Raška - Kuti - Odvraćenica.

Raščićeni su svi putni pravci u potkopaoničkom kraju, osim do zaseoka Cvetkovići u Krivoj Reci, što se očekuje tokom dana.

JP "Putevi Srbije" savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

(Kurir.rs/RTS)

Bonus video:

01:24

SNEG JE OVAJ DEO SRBIJE OSTAVIO BEZ STRUJE: Ne otvaramo zamrzivač, imamo hrane za još dva dana! Snalaze se sami protiv KATASTROFE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja