U CRNOJ TRAVI SNEG DO POJASA, SMETOVI I PREKO JEDNOG METRA! Putevi, automobili i ulazi u zgrade zavejani, sa ovim se bore (FOTO)
Foto: Vladan Nikolić

proglašena vanredna situacija

U CRNOJ TRAVI SNEG DO POJASA, SMETOVI I PREKO JEDNOG METRA! Putevi, automobili i ulazi u zgrade zavejani, sa ovim se bore (FOTO)

Srbija -

U Srbiji je u u pet opština proglašena vanredna situacija, zbog velike količine snežnih padavina i stvorenih smetova snega. Pored Ivanjice, Babušnice, Nove Varoši i delova Vranja vanredna situacija je proglašena i u Crnoj Travi.

Slavoljub Blagojević, predsednik opštine Crna Trava, rekao je za Kurir da je u ovoj opštini sneg neprestano padao 48 sati.

- Sneg je jutros prestao da pada, a visina snežnog pokrivača je od 80 centimetara do jednog metra, dok su smetovi i preko jedan metar. Sve mahale su zavejane i oko 200 kilometara puteva je potpuno neprohodno. Kreće se danas u raščišćavanje, ali biće teško jer su smetovi veliki, a i narednih nedelju dana nećemo moći to da uradimo jer nemamo dovoljno mehanizacije - kazao je Blagojević i dodao:

Crna Trava, sneg
foto: Privantna arhiva, Vladan Nikolić

- Deca iz okolnih sela koja su udaljena do 10 kilometara ne mogu da dođu do škole pa dve škole u mesnim zajednicama danas i sutra ne rade. Bez struje je 200 meštana, a 600 stanovnika je odsečeno.

Na fotografijama koje je redakcija Kurira dobila od opštine Crna Trava vidi se ogroman sneg koji je zavejao automobile, ulaze u zgrade, dvorišta dok se i na krovovima vide veliki snežni nasnosi.

1 / 6 Foto: Vladan Nikolić

Mehanizacija je od jutros na terenu i radi se na raščišćavanju zavejanih puteva do mahala gde su prema rečima nadležnih najveći problem mesne zajednice gde živi većina stanovnika.

Kada je reč o drugim opštinama u Jablaničkom okrugu, snega ima i u opštini Vlasotince, a pojedina brdsko-planinska mesta su bez struje.

Kurir.rs/ A. K.

Bonus video:

02:20

HAOS! SNEG NA SJENICI SE I DALJE NE ČISTI ZBOG POLITIČKE SITUACIJE Novinar Kurira sa lica mesta: Radnici ne znaju koga da slušaju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja