KRAJ SVAKOG MESECA REZERVISAN ZA PRIJEM ZA GRAĐANE ČAČKA: Poverenje se gradi kroz direktan kontakt, a rešenja ima za probleme!
Foto: Printscreen

dobar vid komunikacije

KRAJ SVAKOG MESECA REZERVISAN ZA PRIJEM ZA GRAĐANE ČAČKA: Poverenje se gradi kroz direktan kontakt, a rešenja ima za probleme!

Srbija -

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović kraj meseca uvek koristi kako bi organizovao prijem za građane, te od njih direktno doznao koji su im problemi, a s ciljem pronalaska zajedničkog rešenja.

Todorović ističe da su građani osnovni stub svakog uspešnog grada, te je njegova praksa redovnog prijema građana postala prepoznatljiva u Čačku. Kraj svakog meseca postaje prilika za građane da iznesu svoje brige, probleme i sugestije direktno pred gradonačelnika i njegov tim.

Ovaj pristup stvara osećaj zajedništva i poverenja između lokalne uprave i građana, gradeći snažan most između njih. Bez obzira na prirodu problema, gradonačelnik je uvek spreman da pronađe rešenja koliko je u njegovoj moći.

U toku ovih susreta, građani imaju priliku da iznesu svoje ideje o poboljšanjima u zajednici, da postave pitanja ili da jednostavno podele svoje mišljenje. Gradonačelnikov tim marljivo beleži sve primedbe i sugestije, pridajući im značajnu pažnju prilikom donošenja odluka.

Ovaj pristup nije samo formalnost, već je postao deo šire strategije za izgradnju participativnog društva u Čačku. Transparentnost i otvorenost lokalne vlasti su ključni elementi u stvaranju zajednice u kojoj se svi građani osećaju uključeni i informisani.

Gradonačelnik Todorović takođe koristi ove susrete kao priliku da informiše građane o aktuelnim projektima i planovima lokalne uprave. Ovo doprinosi boljoj informisanosti građana o dešavanjima u njihovom gradu i motiviše ih da budu aktivni učesnici u procesima donošenja odluka.

Kroz posvećenost prijemu sugrađana krajem svakog meseca, gradonačelnik Milun Todorović ne samo što uspostavlja blisku vezu sa svojim sugrađanima, već i gradi temelje za inkluzivno i prosperitetnu lokalnu zajednicu. Na ovaj način građanima se pruža prilika da preuzmu aktivnu ulogu u oblikovanju budućnosti svog grada, čineći Čačak mestom u kojem se njihov glas čuje i poštuje.

Kurir/Presserbia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track