NAGRADA ZA LOZNIČKU KANCELARIJU ZA MLADE Dobili priznanje za najboljeg organizatora volontera u 2023. godini
Foto: Kancelarija za mlade

NAGRADA ZA LOZNIČKU KANCELARIJU ZA MLADE Dobili priznanje za najboljeg organizatora volontera u 2023. godini

Srbija -

Loznička kancelarija za mlade nagrađena je od UNICEF-a za najboljeg organizatora volontera u 2023. godini, a njena Lena Popović, dobila je nagradu za jednog od najaktivnijih volontera.

Kako je saopšteno iz Kancelarija za mlade Lozničani su učestvovali i u snimanju promo spota ‘‘Taj nEKOko si ti“, kojim se predstavljaju zdravi stilovi života, ekologija i očuvanja životne sredine. Loznica je bila i učesnik na projektu koji su sproveli UNICEF i grad Kruševac, čime je uspostavljen Volonterski servis radi pružanja podrške svim mladima koji žele da se aktiviraju i pridruže volontiranju.

Loznica
foto: Kancelarija za mlade

- Važno je kreirati programe koji će biti od koristi mladima, ali i stvoriti prostore u kojima oni osim znanja i podrške, imaju priliku da se druže, zabave, sazrevaju u zdrave i samopouzdane osobe. Volontiranje donosi niz koristi, prilika i mogućnosti. Omogućava da se isprobamo u nekim novim stvarima i izazovima, otkrijemo neki talenat, upoznamo različite ljude i delove sveta i uz sve to pomognemo nekome i doprinesemo boljitku svih. Za ovo priznanje zaslužni su volonteri i mladi koji su svojim angažovanjem doprineli da naša Kancelarija za mlade bude jedna od najaktivnijih u Srbiji – poručuju iz lozničke Kancelarija za mlade povodom dobijanja priznanja.

Ističu i da se mogu pohvaliti velikim brojem mladih zainteresovanih da volontiraju, da svakodnevno donose neke nove predloge i inicijative, o ekološkim, humanitarnim i drugim akcijama.

Kurir.rs/T.I.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track