MATEO PRVA KRAGUJEVČKA BEBA U 2024: Tati uručen vaučer od 100.000 dinara
Foto: D. Đusić

MATEO PRVA KRAGUJEVČKA BEBA U 2024: Tati uručen vaučer od 100.000 dinara

Srbija -

Prva beba u Kragujevcu, rođena u 2024. godini je dečak Mateo, koga je na svet donela majka Stefani, 55 minuta posle ponoći.

Kao i prethodnih godina, Grad Kragujevac je za prvu bebu rođenu u novoj godini obezbedio poklon u iznosu od 100.000 dinara.

Ispred porodilišta Meteovom ocu, Nikoli Stankoviću, poklon -vaučer je uručila predstavnica gradskog Privremenog organa, Sanja Tucaković. Ona je tom prilikom rekla da Grad Kragujevac nizom mera podrške porodici pomaže i stimuliše roditelje da rađaju što više i da im olakša život u narednom periodu, a sve u cilju da svake sledeće godine imamo više beba nego prethodne.

Direktorka Klinike za ginekologiju i akušerstvo UKC Kragujevac, prof. dr Aleksandra Dimitrijević, navela je da je u njihovom porodilištu u prošloj godini rođena 2.131 beba i da su nešto brojniji dečaci.

Prva beba koja se rodila u novogodišnjoj noći teška je 4.230 grama, duga 52 cm i dobila je apgar 10. I beba i mama su dobro, saopšteno je u kragujevačkom porodilištu.

Bonus video:

03:08

DVE BEBE ROĐENE SEKUND NAKON PONOĆI! Hitna pomoć imala 130 poziva: Oboreni pešaci i povrede od petardi, dr Jeftić dala upozorenje

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track