PRVA BEBA U GRAČANICI ROĐENA U 2024. GODINI JE DEČAK! Majka Kristina: Dobila sam sina, iznenadio nas je!
Foto: kosovonline

PRVA BEBA U GRAČANICI ROĐENA U 2024. GODINI JE DEČAK! Majka Kristina: Dobila sam sina, iznenadio nas je!

Srbija -

Prva beba u Gračanici rođena je u dva sata i 35 minuta nakon ponoći, kazao je za Kosovo onlajn direktor Kliničko-bolničkog centra Priština sa privremenim sedištem u Gračanici prof dr Bratislav Lazić.

Kristina Đorgović iz Gotovuše kod Štrpca na svet je donela dečaka. Kako je rekla, ovo joj je prvo dete.

"Dobila sam sina, noćas oko 2.30 časova, bilo je neočekivano, beba nas je iznenadila. Zadovoljna sam uslovima ovde, osoblje je dobro. Za ime još nismo odlučili, imamo jednu želju, ali videćemo sa kumovima", rekla je ona.

Direktor Kliničko-bolničkog centra Priština sa privremenim sedištem u Gračanici prof dr Bratislav Lazić istakao je da je za tu zdravstvenu ustanovu ova godina počela dobro, jer je prva beba rođena zdrava dva i po sata nakon ponoći.

"Na naše zadovoljstvo, u novogodišnjoj noći, odmah iza ponoći, u 2.35 časova rođena je muška beba. Majka i beba se za sada osećaju dobro, nadam se da će tako i ostati. Porodilja je iz Štrpca, sve je proteklo u najboljem redu, i mi smo veoma zadovoljni. Trenutno je još jedan porođaj u toku, Prvi januar je za nas počeo lepo i nadamo se i želimo da i tokom čitave godine, a i kasnije, to bude još bolje", rekao je Lazić.

On je dodao da je tokom protekle godine u Gračanici rođeno 25 više nego u 2022. godini.

"Protekla godina je po tom pitanju bila uspešnija i bolja u odnosu na 2022. godinu, imali smo 25 živorođenih beba više nego što je to bio slučaj u 2022. godini, što za nas predstavlja radost i zadovoljstvo. Očekujemo i tokom 2024. godine da će se taj trend nastaviti", zaključio je Lazić.

Kurir.rs/Kosovo onlajn

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track