ROĐENA BEOGRAĐANKA DOŠLA U CRNU TRAVU I S PERICOM IZRODILA ŠESTORO DECE! A kod Milenkovića na proleće stiže i deveto (FOTO)
Foto: RTS Printscreen

kako se živi u Crnoj Travi, najmanjoj i najstarijoj opštini u Srbiji

ROĐENA BEOGRAĐANKA DOŠLA U CRNU TRAVU I S PERICOM IZRODILA ŠESTORO DECE! A kod Milenkovića na proleće stiže i deveto (FOTO)

Srbija -

"Ne žalim se ni na šta, deca su mi super, supruga ekstra tako da sasvim normalno živimo,“ kaže otac osmoro dece Dalibor Milenković

Trećina dece u Crnoj Travi živi u dve porodice!

Crna Trava je najmanja i najstarija opština u Srbiji, sa samo 50 dece i mladih. Gotovo trećina je u dve porodice. Milenkovići imaju osmoro, a Nikolići šestoro dece. Oni potvrđuju da u Crnoj Travi može lepo da se živi.

Mozaik satkan od ljubavi, pripadanja i podrške. Dve srednjoškolke, troje školaraca, dvoje predškolaca i u naručju desetomesečni Vasilije. Na proleće u porodicu Milenković stiže deveto dete.

Crna Trava, deca
foto: RTS Printscreen

"Ne žalim se ni na šta, deca su mi super, supruga ekstra tako da sasvim normalno živimo,“ kaže otac osmoro dece Dalibor Milenković.

Nije ni pomišljala da će imati ovako brojnu porodicu. Iako je često sama sa decom, dok suprug pečalbari, Sanja kaže da joj ništa nije teško.

"Deca mi pomažu dosta kad nisu u školi, mada ne želim ni decu da opteretim time jer svako ima svoje obaveze,“ kaže Sanja Nikolić, majka osmoro dece.

Pet devojčica u većoj, dva dečaka u manjoj sobi, beba sa roditeljima. Skromnost, razumevanje, porodična toplina iznedrili su dobru, zrelu decu i odlične đake.

Crna Trava, deca
foto: RTS Printscreen

"Trudim se da sve stignem i stignem sve na vreme, nije mi teško da pomognem majci nikad,“ kaže učenica 3. razreda Tehničke škole u Crnoj Travi Aleksandra Milenković.

Učenica 1. razreda Tehničke škole u Crnoj Travi Sara Milenković kaže da joj je lepo što su svi tu i da joj nikad nije dosadno.

Crna Trava, deca
foto: RTS Printscreen

Brojno potomstvo i veliko prijateljstvo povezuju Milenkoviće i Nikoliće. Tamara i Perica imaju šestoro dece, tri sina i tri ćerke. Sreću su pronašli u selu Obradovcu, pet kilometara od Crne Trave. Rođena Beograđanka o takvom životu je snevala.

"Iako to nekima izgleda kao da je ovde mnogo teško sve ima svoje dobre i loše strane, ali tu slobodu i taj mir koji imamo ovde ne možemo mi da imamo ni u jednom drugom mestu,“ kaže majka šestoro dece Tamara Perović.

Crna Trava, deca
foto: RTS Printscreen

Kamo sreće da je ovakva slika češća u Crnoj Travi.

"Bitno je da smo svi lepi i zdravi to je to. Ko hoće da radi može svuda lepo da živi“, rekao je Perica Nikolić, otac šestoro dece.

1 / 3 Foto: RTS Printscreen

Dalibor je od opštine dobio stan na korišćenje, Perica posao. Za svaku bebu lokalna samouprava izdvaja 250.000 dinara. Uz podršku države, nazire se završetak zgrade za mlade parove sa decom. Možda će označiti početak drugačije priče o Crnoj Travi.

Kurir.rs/RTS

Bonus video:

07:03

PORODICA JE ČEKALA 11 GODINA DA USVOJI DETE, A IMALA JE PODOBNOST! Krstić smatra: Postoji sistemska greška, EVO GDE JE PROBLEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja