OVAKO SE IDE U PENZIJU! Nastavnica Ana doveka će pamtiti ovaj dan kako su je ispratili njeni užički osnovci (FOTO, VIDEO)
Foto: Kurir.rs/Z.G.

na ivici suza šta su joj priredili

OVAKO SE IDE U PENZIJU! Nastavnica Ana doveka će pamtiti ovaj dan kako su je ispratili njeni užički osnovci (FOTO, VIDEO)

Srbija -

Jesam, bila sam stroga, ali su deca znala da mogu uvek da mi se obrate za pomoć, kaže nastavnica

UŽICE - Učenici i nastavnici Osnovne škole „Dušan Jerković“ u Užicu priredili su svojoj nastavnici fizičkog vaspitanja i koleginici Ani Pinterević nesvakidašnji događaj, koji će pamtiti dok je živa.

Ana Pinterević je posle punih 39 godina radnog staža kao nastavnica fizičkog vaspitanja otišla u zasluženu penziju. U OŠ „Dušan Jerković“ provela je 33 godine.

Učenici obe smene su se oprostili od omiljene nastavnice velikim i dugim aplauzima, muzikom, vatrometom i poklončićima.

OŠ „Dušan Jerković“, Užice, Ana Pinterević, Ispraćaj u penziju
foto: Kurir.rs/Z.G.

- Još ne mogu da dođem sebi od iznenađenja, od te ljubavi koju sam osetila. Ovo sada i 2012. godinu kada sam dobila najveće priznanje Majsku nagradu Sportskog saveza Srbije dva su mi najznačajnija događaja u mojoj karijeri – kaže Ana na ivici suza.

Još u prepodnevnoj smeni učenici su Ani aplaudirali i čestitali odlazak u penziju, dok su u drugoj smeni učenici i prve i druge smene zajedno sa drugim nastavnicima sačekali Anu da izađe iz kancelarije.

OŠ „Dušan Jerković“, Užice, Ana Pinterević, Ispraćaj u penziju
foto: Kurir.rs/Z.G.

- Napravili su špalir kroz koji sam prošla, a oni su neprekidno aplaudirali. Nije mi palo na pamet da tako nešto spremaju. A posle su mi rekli da su koleginica Jelena Savićević i još nekoliko kolega zajedno sa učenicima sve to osmislili. Kada sam izašla iz škole preko razglasa je bila muzika. I za tu muziku su se đaci raspitali kod nastavnika koju volim, pa puštali. A onda je usledio i vatromet... Ja stvarno ne mogu da vam opišem kako sam se osećala. Toliko te ljubavi i poverenja ... – dodala je Ana.

1 / 5 Foto: Kurir.rs/Z.G.

Kaže da je bila stroga prema učenicima, ali da su oni u nju imali puno poverenja. - Jesam, bila sam stroga, ali su deca znala da mogu uvek da mi se obrate za pomoć.

Ana Pinterević, ispraćaj u penziju, nastavnica, Užice
foto: Užice Oglasna Tabla Printscreen

Sinoć su me neki osmaci pitali da li se sećam kada sam pomogla oko nekih njihovih problema – kaže nastavnica fizičkog vaspitanja.

Ana je dobila od đaka dobila i odbojkašku loptu, kao simbol i sećanje kada je igrala odbojku u užičkom odbojkaškom klubu „Jedinstvu“, kao i mnogo cveća.

Kurir.rs/Z.G.

Bonus video:

08:15

Predsednik Vučić i premijerka Brnabić saopštili nove mere, povećanje plata i penzija

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja