NADA SAZNALA DA NJEN NAJMLAĐI RADNIK NIKOLA ŽIVI U NEZAVRŠENOJ KUĆI I URADILA NEVEROVATNU STVAR Ovo je priča o kojoj bruji Užice
Foto: Printscreen/RTS

NADA SAZNALA DA NJEN NAJMLAĐI RADNIK NIKOLA ŽIVI U NEZAVRŠENOJ KUĆI I URADILA NEVEROVATNU STVAR Ovo je priča o kojoj bruji Užice

Srbija -

Porodica Čolić iz Potpeća ovu zimu dočekala je u toplom, zahvaljujući uspešnoj užičkoj preduzetnici Nadi Obradović. Ona je pokretač i učesnica brojnih humanitarnih akcija, jer kaže, tek ako je dobro drugima i ona se dobro oseća.

Nakon slučajnog saznanja da najmlađi zaposleni živi u nedovršenoj, neuslovnoj kući Nadinoj molbi odazvali su se majstori i bez nadnice ili maksimalno spuštajući cenu.

Nada Obradović, Užice
foto: Printscreen/RTS

“Kad zovne odazivamo se, jer znamo da će to da bude prava stvar, stvar koja vredi, za koju se vredi potruditi”, kaže Miodrag Starčević, moler.

I za dva i po meseca dom je ušuškan, opremljen, uvedeno grejanje, vrativši Čolićima veru u život, veru u ljude.

Nada Obradović, Užice
foto: Printscreen/RTS

“Bila sam srećna kada se zaposlio i kod dobre familije i što je ta familija nama mnogo pomogla... Krenulo je sve kako treba, izašla nam je u susret, završila nam je ovu kuću”, navodi Radojka Čolić, majka.

“Detinjstvo mi je bilo slično bilo kao Nikolino i to me je povuklo da na neki način tom detetu pomognem”, naglašava Nada Obradović, preduzetnica iz Užica.

Nada Obradović, Užice
foto: Printscreen/RTS

Gotovo kao da im je rod, kažu zaposleni, a opet strog je, ali i pravičan poslodavac.

Gordana Šuljagić, knjigovođa u firmi ističe:

“Ona to jasno i nedvosmisleno stavlja do znanja šta od nas očekuje, šta želi, a s druge strane, ona vodi računa o svima nama u smislu nekih naših potreba, problema”.

Poslednjih godina Nada je aktivna i u Udruženju građana Mitropolit Josif Cvijović iz Drežnika, zavičajnog sela.

Nada Obradović, Užice
foto: Printscreen/RTS

Za kratko vreme, staru urušenu školu pretvorili su u zadužbinu Ignjata Daničića sa stalnom postavkom izložbe o životu i radu mitropolita Cvijovića, dobijenu iz beogradskog Vojnog arhiva. Prokopali su put i postavili krst na Drežničku Gradinu, istrajni i da završe Banovski put od Drežnika ka Rogama, koji o svom trošku podasipaju.

“Za ova sela bi mnogo značio, povezao opštine Čajetina sa Požegom i Ariljem, Beogradom… Ovo je selo poznato po proizvodnji maline, ljudi se bave stočarstvom”, dodaje Nada Obradović, predsednica Udruženja građana Mitropolit Josif Cvijović, Drežnik.

Škrta na rečima, ali širokog srca je Nada, i nezaustavljive energije da pokrene dobrotu.

Kurir.rs/RTS

Preneo: R.J.

Bonus video:

02:01

U SRBIJI RASTE HUMANOST! Mitrović: Preduzeća i pojednici koji su pokretali dobrotvorne akcije mogu konkurisati za VIRTUS nagradu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track