MAJKA I ČETVORO DECE VIŠE NE ŽIVE U VLAŽNOM PODRUMU! Ceo Čačak se uključio u akciju, smešteni su u 82kvm, a Jelena dobila i posao
Foto: Printscreen

Gradonačelnik Milun Todorović uručio ključeve

MAJKA I ČETVORO DECE VIŠE NE ŽIVE U VLAŽNOM PODRUMU! Ceo Čačak se uključio u akciju, smešteni su u 82kvm, a Jelena dobila i posao

Srbija -

Majka Jelena Mijailović i njeno četvoro dece iz Čačka, vlažni podrumski stan manji od 20 metara kvadratnih zamenili su komfornim smeštajem, koji je za njih iznajmila Gradska uprava Čačka, uz pomoć privrednika i dobrih ljudi. Jelena ovih dana počinje i da radi, tako da će ona i njena deca konačno živeti život dostojan čoveka.

Gradonačelnik ih je posetio u memljivom podrumskom smeštaju od 20 kvadrata
Gradonačelnik ih je posetio u memljivom podrumskom smeštaju od 20 kvadratafoto: Printscreen

Nakon što je njena komšinica nedavno upoznala javnost i Gradsku upravu sa teškim životom ove samohrane majke i njene dece, pokrenuta je velika akcija i za samo nekoliko dana pristigla je pomoć i u novcu i u materijalnim stvarima, a gradonačelnik Milun Todorović je u ekspresnom roku ovoj divnoj porodici uručio ključeve stana, površine 82 metra kvadratna.

Jelena i mališani nisu mogli sakriti sreću zbog useljenja u novi stan. Kažu, da ih više nikada neće biti sramota da u kuću pozovu drugare, da uče i igraju se.

- I evo ga, ako Bog da, novi život. Jelena, da ste živi i zdravi. Rekli smo troškove ćemo da plaćamo normalno. Komunalije, struju, grejanje i ostalo, a zakup, kao što smo dogovorili sa čačanskim privrednicima, oni će to da plaćaju u narednom periodu, dok mi ne budemo pronašli trajno rešenje. Sada idemo dalje, zdravi i nasmejani. Kad su deca nasmejana, sve je lakše - kazao je gradonačelnik Todorović, uručivši ključeve Jeleni i dodao kako se nada da će za godinu ili godinu i po, stambeno pitanje ovo porodice biti i trajno rešeno.

Gradonačelnik sa Jelenom i njenom decom u novom smeštaju
Gradonačelnik sa Jelenom i njenom decom u novom smeštajufoto: Printscreen

Lokalna vlast je, nakon objavljene vesti o izuzetno lošim životnim uslovima Jelene i njene dece, radila na iznalaženju rešenja, kako bi im olakšali i ulepšali život. Zahvaljujući angažmanu Gradske uprave i privrednika Grada Čačka, Jelena će već ove nedelje dobiti stalno zaposlenje, u skladu sa svojim kvalifikacijama.

- Ceo grad se uključio u tu akciju i ja sam zahvalna svima. Ovo znači da ja uopšte dve godine ne moram da nam kupim jednu paštetu. Bukvalno sve imaju - sa oduševljenjem govori ova samohrana majka.

Kurir/Presserbia

Bonus video:

02:20

PETOČLANA PORODICA ŽIVI U PEĆINI! Otac strahuje za ŽIVOT svoje dece: Deo plafona im je pao pored glave, ZDRAVLJE IM JE NARUŠENO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track