MEĆAVA NA ZLATIBORU, ZABRANA SAOBRAĆAJA ZA ŠLEPERE NA OVOM DELU: Jak sneg pada satima, formiran pokrivač od 10 centimetara (VIDEO)
Foto: RINA

MEĆAVA NA ZLATIBORU, ZABRANA SAOBRAĆAJA ZA ŠLEPERE NA OVOM DELU: Jak sneg pada satima, formiran pokrivač od 10 centimetara (VIDEO)

Srbija -

Čajetina - Tokom popodnevnij sati jaka kiša u Zlatiborskom okrugu prešla je u susnežicu i sneg. Prema prvim informacijama sa terena, visina snežnog pokrivača već je oko 10 centimetara.

- Snega ima i po kolovozu i mimo njega, dosta vozača je ostalo pored puta jer nemaju adekvatne gume pa ostaju zaglavljeni, Sto dodatno usporava saobraćaj - kazao je Milan R. koji se zatekao na deonici oko Zlatibora.

Zbog novonastale situacije, na teren su odmah upućene mašine užičkih “Puteva”, koje rade na prohodnosti svih deonica na teritorijama Čajetine i Bajine Bašte.

1 / 4 Foto: RINA

U saradnji sa saobraćajnom policijom morali smo da uvedemo zabranu saobraćaja za teretna vozila od Sevojna ka Borovoj Glavi, jer sneg pada jakim intezitetom, najviše na teritoriji Zlatibora i Tare, i za kratko vreme stvara se veliki snežni pokrivač. Putari , iako su u nultom stepenu angažovanja, uspeli su efikasno i brzo da se organizuju da angažuju dodatnu mehanizaciju kako bi se saobraćajnice održale prohodnim. Trenutno je na terenu šest kamiona, a ukoliko bude bilo neophodno uvešvće se još dodatne mehanizacije - kazao je za RINU, Alen Mušanović iz firme Putevi Užice.

Takodje, sneg nije zaobišao ni ostatak Zapadne Srbije, a vrhovi planine Kablar kod Čačka takodje su se zabeleli.

- Dešavalo se i ranije sa padne u ovo doba godine, ali opet smo neprijatno iznenadjeni. Taman kada je voće krenulo da cveta, ovo je pravi temprersturni šok, voćarima koji uzgajaju trešnje i majsko voće ne pise se dobro, ako posle ovog snega stisne mraz, kažu meštani kablarskih sela.

U susednoj Bosni i Hercegovini, najviše snega palo je u Sarajevu, a zatim u Višegradu.

Kurir.rs/RINA

Bonus video:

00:26

Zlatibor sneg

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track