OTVORENA PRVA KNJIŽARA "SLUŽBENOG GLASNIKA" U LOZNICI: Čast je da otvorimo knjižaru u zavičaju Vuka Karadžića
Foto: T. Ilić

OTVORENA PRVA KNJIŽARA "SLUŽBENOG GLASNIKA" U LOZNICI: Čast je da otvorimo knjižaru u zavičaju Vuka Karadžića

Srbija -

Izdavačka kuća ‘’Službeni glasnik’’ otvorila je danas svoju prvu knjižaru u Loznici, a svečanosti su prisustvovali direktor JP ‘’Službeni glasnik’’ Mladen Šarčević i gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović.

- Čast nam je da otvaramo knjižaru u zavičaju Vuka Karadžića, oca savremenog srpskog jezika, imajući u vidu značaj lozničkog kraja za razvoj srpske istorije, a pre svega srpskog jezika, da širenjem knjižarske mreže na Loznicu potvrdimo vodeću ulogu ‘’Službenog glasnika’’ u izdavačkoj delatnosti i srpskoj kulturi, rečeno je otvaranju.

Službeni Glasnik
foto: T. Ilić

Prema Petrovićevim rečima ova knjižara mnogo će značiti Loznici, a najviše ljudima u školstvu i pravosuđu koji su različite obrasce morali da naručuju i kupuju u Beogradu, pa do ljubitelja književnosti.

- Otvaranje ovog objekta izuzetno je važno, ovde ćemo moći da pronađemo mnogo toga što u ostalim knjižarama nismo u mogućnosti. Ovo je potvrda odgovornog pristupa ‘’Službenog glasnika’’ da se širom Srbije napravi mreža njihovih knjižara. Postojanje knjižare u Loznici važno je i našim komšijama u Azbukovici, Podrinju i Rađevini – kazao je on.

Ovo je 31. otvorena knjižara ‘’Službenog glasnika’’, sedma u poslednjih godinu dana, a do kraja godine biće ih još šest. Šarčević je rekao da su odlučili da budu prisutni ne samo u gradu, već ovoj regiji, kao nosioci pravno-informacionog sistema i nacionalna kuća koja radi stvari koje druge knjižare ne rade.

Službeni Glasnik
foto: T. Ilić

- ‘’Glasnik’’ radi knjige koje se nasleđuju i poklanjaju. Imamo drugačiju filozofiju, ne samo knjižarstva, ‘’Glasnik’’ je pre svega nosilac pravno-informacionog sistema, osim standardnog ‘’Glasnika’’ i pravnih knjiga rade se novi veliki softveri za pretraživanje pravne biblioteke, nacionalne edicije iz istorije, geografije. ‘’Glasnik’’ je prikupio više od sto visokoškolskih ustanova i više od 50 instituta, taj najpametniji deo našeg društva vrlo rado učestvuje u velikim nacionalnim edicijama. Svaka naša knjižara je i regionalna, baviće se veleprodajom u okolnim mestima, kao i školstvom kroz izdavački deo svega što je bitno za obrazovni sistem Srbije – rekao je direktor ‘’Glasnika’’.

Na otvaranju su svi poželeli da nova knjižara bude mesto okupljanja ljubitelja književnosti i čuvar srpske kulture. Knjižara se nalazi u centru grada, na prometnom mestu, nedaleko od sve četiri lozničke srednje škole. Očekuje se da će otvaranje knjižare ‘’Službenog glasnika’’ biti od velikog značaja, budući da je prva tog tipa kao novi kutak za ljubiteljima pisane reči, sveta knjiga, literature i obrazovanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track