VELIKA IZLOŽBA U KRALJEVAČKOM NARODNOM MUZEJU: Umetnička škola slavi 20 godina postojanja!
Foto: J. S.

VELIKA IZLOŽBA U KRALJEVAČKOM NARODNOM MUZEJU: Umetnička škola slavi 20 godina postojanja!

Srbija -

Izložba „Portret Umetničke: 20 godina Umetničke škole u Kraljevu 2004–2024“ biće otvorena u galeriji Narodnog muzeja Kraljevo u petak, 26. aprila, sa početkom u 19 sati.

Ideja o osnivanju prve srednje umetničke škole u ovom delu Srbije javlja se uporedo sa izmenjenim društveno-političkim i kulturnim prilikama početkom dvehiljaditih.

Zalaganjem pojedinaca iz sfere politike, obrazovanja i kulture koji su radili u prilog otvaranju specijali­zovane, pedagoške ustanove za obrazovanje u oblasti likovnih i primenjenih umetnosti, u Kraljevu je 2004. godine otvorena Umetnička škola.

Umetnička škola je uspela da održi visok obrazovni nivo, da se pozicionira kao prestižna us­tanova, u kojoj sve veći broj osnovaca želi da se školuje, kao i da, uprkos različitim društve­nim, političkim, ekonomskim i drugim okolnostima, nesmetano i bez prekida nastavi rad tokom dvadeset godina.

Ova vremenska distanca pruža mogućnost da se sumiraju rezultati koji su postigli učenici škole, a za koje su, u jednoj značajnoj meri, zaslužni profesori, koji su, uz brojne izazove, godinama unapređivali rad ustanove.

Kurir.rs/J. S./Preneo: D. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track