NAJLEPŠA SLIKA GRADA: Održan defile lozničkih maturanata
Foto: Foto:T.Ilić

NAJLEPŠA SLIKA GRADA: Održan defile lozničkih maturanata

Srbija -

Najveća žurka u gradu održana je na Trgu Jovana Cvijića u centru Loznice gde su maturanti sve četiri srednje škole danas zajednički proslavili završetak tog dela školovanja.

NAJLEPŠA SLIKA GRADA, Loznicaica, defile
foto: Foto:T.Ilić

U petom maturantskom defileu pod sloganom "Učim, znam - vredim" u organizaciji Turističke organizacije grada Loznice, posle zajedničkog slikanja svih 840 maturanata usledio je njihov defile centralnim gradskim ulicama, šetalištem, Trgom Vuka Karadžiča i povratak u srednjoškolski park. Tu su maturanti Gimnazije "Vuk Karadžić", Tehničke škole, Srednje Ekonomske škole i Srednje škole "Sveti Sava" odigrali zajedničko kolo, a onda nastavili druženje uz muziku njihove mladosti.

NAJLEPŠA SLIKA GRADA, Loznicaica, defile
foto: Foto:T.Ilić

Njihov defile ozarenog lica pratili su prolaznici, mnogi su ih fotografisali i snimali, uz komentare da "nema ništa lepše od mladosti". Proslavi je prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Milan Jugović koji je u ime grada čestitao maturantima završetak srednje škole i poželeo sreću u daljem životu.

- Ovo je pravi praznik mladosti, lepote i pesme, prelepa slika u našem gradu. Od ovoga nema ništa lepše, ovo je istinsko bogatstvo svakoga grada pa tako i naše Loznice. Želja nam je da i ubuduće omogućimo mladima još bolje okruženje da osvare svoje želje i ambicije. Oni koji nastavljaju školovanje mogu računati na podršku grada kroz razne mere i uvek ćemo za njih biti tu – kazao je on. Maturanti su pevali, igrali, već po običaju se prskali vodom i uživali. Neki od njih naći će odmah zaposlenje, a ostale čekaju prijemni ispiti na fakultete i odlazak od kuće, dani kada će uploviti u nove obaveze i kročiti na put zrelosti. Inače, svih 840 maturanata čekaju maturske večeri u ‘’Lagatoru’’, a prvi put sve troškove proslave plaća Grad Loznica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track