Dežer u poseti Vranju

EU finansira 13 projekata

Dežer u poseti Vranju

Srbija -
Šef Delegacije Evropske unije će se sastati s gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem i obići radove na izgradnji jedinstvenog šaltera za izdavanje građevinskih dozvola i podršku biznis

BEOGRAD - Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer danas će posetiti Vranje gde će se upoznati sa realizacijom više projekata pomoći građanima koje podržava EU i predati ugovore o finansiranju 13 projekata.

Dežer će se sastati s gradonačelnikom Vranja Zoranom Antićem i obići radove na izgradnji jedinstvenog šaltera za izdavanje građevinskih dozvola i podršku biznisu. Upoznaće se, takođe, sa realizacijom projekta unapređenja elektronske uprave grada.

Dežer će tom prilikom predati ugovore o finansiranju 13 projekata organizacija civilnog društva i institucija lokalnih samouprava, za koje sredstva izdvajaju Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama "EU progres".

Nakon toga, on će obići naselje Ćoška, u kojem se uz podršku EU realizuje uvođenja ulične vodovodne mreže, a potom će posetiti vranjski "Biznis inkubator centar" i označiti početak radova na izgradnji trafostanice u selu Trebešinje.

Program "EU progres" ima za cilj da podrži razvoj 25 opština južne i jugozapadne Srbije.Za realizaciju tog programa EU će izdvojiti 14,1 miliona evra, Vlada Švajcarske 2,5 miliona, a Vlada Srbije učestvuje sa 1,5 miliona evra.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track