Novi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović iz SNS

Promena

Novi gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović iz SNS

Srbija -
Sa te funkcije smenjen je Slobodan Kocić iz Demokratske stranke

LESKOVAC - Lider leskovačkih naprednjaka Goran Cvetanović (47) izabran je na današnjoj sednici Skupštine grada za novog gradonačelnika Leskovca, a sa te funkcije smenjen je Slobodan Kocić iz Demokratske stranke (DS).Cvetanović je izabran tajnim glasanjem i za njega je glasalo 47 od ukupno 75 odbornika.

Na istoj sednici za zamenika gradonačelnika izabran je Dragan Jovanović iz Jedinstvene Srbije, kao i 11 članova Gradskog veća.

Vlast u Leskovcu preuzela je danas koalicija 14 stranaka sa 48 odbornika, koju predvodi Srpska napredna stranka (SNS).U opoziciji je ostala samo DS sa 22 odbornika, osvojena na izborima i još dva odbornika, koji su napustili druge stranke i priključile se odborničkoj grupi demokrata.

Na dnevnom redu je i razrešenje i imenovanje 17 direktora gradskih preduzeća i kulturnih ustanova.Sednica, kojoj nije prisustvovao Slobodan Kocić, protekla je bez većih rasprava, a Cvetanović je u obrazloženju Kocićeve smene naveo nerealizovane projekte, lošu saradnju sa republičkim vlastima i njegovo retko pojavljivanje u javnosti.

Lider leskovačkih socijalista i predsednik Skupštine grada Živojin Stefanović, koji će i u novoj vlasti obavljati tu funkciju, rekao je da je saradnja SPS i DS u protekle tri godine bila dobra, a da je ta stranka pristala na promenu koaliconih partnera kada je izgubila skupštinsku većinu.

U svom ekspozeu, Cvetanović je naveo da će se nova koalicija zalagati za razvoj ekonomije i privrede, poljoprivrede, za unapređenje komunalnih delatnosti, profesionalno upravljanje gradom, javnim preduzećima i ustanovama, za bolju socijalnu politiku, obrazovanje, zdravstvenu zaštitu, za kulturu, omladinu i sport.

Cvetanović je funkciju gradonačelnika već obavljao devet meseci tokom 2008 i 2009. godine kao lider Srpske radikalne stranke. Smenjen je kada je SPS kao koalicioni partner izgubila većinu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja