Odbornica SNS prešla u LSV
Foto: KURIR

Zrenjanin

Odbornica SNS prešla u LSV

Srbija -
U Srpskoj naprednoj stranci sam već četiri godine, ali sada sebe tu ne pronalazim i zbog toga sam rešila da pristupim LSV, izjavila Svetlana Đajić

ZRENJANIN - Svetlana Đajić, dosadašnja odbornica Srpske napredne stranke (SNS) u skupštini grada Zrenjanina, potpisala je pristupnicu za članstvo u Ligi socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i potvrdila da će na sledećoj sednici skupštine zakazanoj za 23. novembar sedeti sa odbnorničkom grupom nove stranke."U Srpskoj naprednoj stranci sam već četiri godine, ali sada sebe tu ne pronalazim i zbog toga sam rešila da pristupim LSV", izjavila je Đajić.

Ona je rekla da ne želi ništa ružno da kaže o radu i delovanju bivše stranke, koju i dalje poštuje, ali ne vidi način da ostvari svoju viziju u članstvu SNS.

Đajić je rekla da nije imala nikakva obećanja, niti je nešto zahtevala od SNS u Zrenjaninu i da je svesna šta će značiti njen glas u tesnoj skupštinskoj većini koju je formirala koalicija okupljena oko SNS i SPS.

Na konstitutivnoj sednici skupštine grada održanoj 6. jula, koju čine 67 odbornika, tesnu većinu i prevagu novoj koaliciji donela je odbornica Lukrecija Ursulesku iz Ečke koja je napustila LSV i kao nezavisni odbornik podržala novu lokalnu vlast.

Slučaj je hteo da su Ursulesku i Đajić školske drugarice iz gimnazije i da su sada "praktično razmenile stranačke dresove".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja