Valjevo pomaže Centar za vantelesnu oplodnju

Valjevo pomaže Centar za vantelesnu oplodnju

Srbija -
Valjevo će iz gradskog budžeta za 2013. godinu obezbediti tri miliona dinara za podršku programu vantelesne oplodnje u Valjevskoj bolnici, najavila Gradska uprava

VALJEVO - Valjevo će iz gradskog budžeta za 2013. godinu obezbediti tri miliona dinara za podršku programu vantelesne oplodnje u Valjevskoj bolnici, najavila je danas Gradska uprava.

Kroz subvencije za zapošljavanje sa 800.000 dinara finansiraće se četiri radna mesta za potrebe Centra za vantelesnu oplodnju, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Valjeva Stanko Terzić primio je danas goste iz Slovenije, profesore Veljka Vlaisavljevića i Boruta Kovačiča koji su izjavili da će Valjevskoj bolnici pružiti svu neophodnu stručnu pomoć, saopštila je Gradska uprava.

Valjevska bolnica je u julu dobila saglasnost Ministarstva zdravlja Srbije za realizaciju programa vantelesne oplodnje, a prema prioritetima pacijentkinje u Valjevo upućuje Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Prve konsultacije sa bračnim parovima započete su sredinom oktobra, pa je do kraja 2012. planirano da se u program vantelesne oplodnje uključi 46 parova iz filijala RFZO Šabac, Užice, Čačak, Kraljevo, Novi Pazar i Valjevo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track