Skuplji taksi u Novom Sadu

Udar na džep

Skuplji taksi u Novom Sadu

Srbija -
Cena starta je 70 dinara u sve tri tarife, kilometar u prvoj, dnevnoj tarifi, je 52 dinara, u noćnoj je 66 dinara, a vangradska vožnja i vožnja državnim i verskim praznicima je 98 dinara po kilometru

NOVI SAD - Taksi u Novom Sadu od danas je skuplji. Povećana je startna cena, grad je podeljen na zone, a cena kilometra zavisi od tarife. - Cena starta je 70 dinara u sve tri tarife. Kilometar u prvoj, dnevnoj tarifi, je 52 dinara, u noćnoj je 66 dinara, a vangradska vožnja i vožnja državnim i verskim praznicima je 98 dinara po kilometru - kaže predsednik taksi udruženja "Sitans" Milan Paunović.

Dnevna tarifa počinje u 6 ujutru i traje do 22 časa, noćna tarifa je od 22 do 6 časova, a treća se odnosi na državne i verske praznike, kao i na vangradsku vožnju.

Grad je podeljen na dve zone: gradsku i vangradsku. U gradsku zonu spadaju Novi Sad, Petrovaradin, Sremska Kamenica, Veternik i Šangaj, a sve ostalo u vangradsku.

Taksi udruženje "Sitans" je tražilo startnu cenu od 100 dinara i 52 dinara po kilometru. Kako kaže Paunović, nova cena taksi usluga se ne razlikuje mnogo od njihovog predloga, ali da se nada da ce Grad uskoro odobriti i cenu koju su oni tražili.

- Mi za tih 30 dinara ne planiramo nikakve proteste. Naravno, tražićemo da se u što kraćem roku to uskladi sa našim stručnim nalazom. Utuživanje taksi preduzetnika protiv Grada se nastavlja za prethodno načinjenu štetu - kaže Paunović.

Ideja sindikata "Nezavisnost" bila je startna cena od 80 dinara i 48 dinara po kilometru. Taksisti ovog sidikata su najavljivali protestnu vožnju ukoliko se njihov predlog ne ispuni.

Predstavnik Nezavisnosti Nenad Vranešević izjavio je da protesta neće biti, ali se nada da će doći do još jednog povećanja cena.

Podsetimo, Gradsko veće je donelo odluku o poskupljenju taksi usluga 13. novembra. Tom prilikom, gradonačelnik Miloš Vučević je rekao da "poskupljenje sigurno nije popularna mera", ali da smatra da "cena taksi prevoza ne može da bude ista kao u gradskom prevozu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track