Skinut lanac i katanac sa skupštinske sale
Foto: Milen Djordjevic

Treći dan štrajka glađu

Skinut lanac i katanac sa skupštinske sale

Srbija -
Zdravstveno stanje dvojice štrajkača iz Kuršumlije se pogoršava, a sinoć im je ekipa hitne pomoći ukazala pomoć

KURŠUMLIJA - Opštinska vlast u Kuršumliji skinula je lanac i katanac sa vrata skupštinske sale u kojoj Velislav Milosavljević (DS) i Siniša Vacev (URS) treći dan štrajkuju glađu, jer su ostali bez posla. Zdravstveno stanje dvojice štrajkača se pogoršava, a sinoć im je ekipa hitne pomoći ukazala pomoć.

Sinišu je jutros posetila majka Dragica i zamolila ga da prekine štrajk.

"Bojim se za njegovo zdravlje i zato ga molim da dođe kući, ali on neće. Ovo je neizdržljivo za sve nas i ja se pitam ko je odgovoran za to", kaže Dragica.

Siniša Vacev je pokušao da objasni majci da drugog izlaza nema.

"Žena ne radi, imamo dvoje dece, a sada su i mene isterali s posla samo zato što sam član URS-a", kaže Siniša i dodaje da je njegova porodica praktično ostala bez hleba.

Na licu Velislava Milosavljevića jasno se vide tragovi iznurenosti, ali je on odbioda mu lekari ukažu pomoć.

"Moran da kažem da su sinoć lekari čekali pola sata da im otvore vrata, kako bi nas pregledali. To je bruka i sramota. Meni ne preiostaje ništa drugo, već da nastavim štrajk, sve dok me ne vrate na posao, pa kako mi bude", kaže Milosavljević.

Milosavljevića je posetio predsednik OO DS u Kuršumliji Milan Nikolić i zamolio ga da prekine štrajk.

"On je u veoma lošem zdravstvenom stanju, pa sam ga zamolio da prekine štrajk, ali je on to odbio. Stranka će učiniti sve da u institucijama ispravi ovu nepravdu", kaže Nikolić, koji je takođe ostao bez posla.

Inače, predstavnici DS i URS-a najavljuju da će se štrajkačima pridružiti mnogo članova ovih stranaka kako bi im pružili podršku, dok predsednik opštine Radoljub Vidić ističe da je u pitanju politikanstvo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja