DS bojkotovao odbornika SNS u novosadskoj skupštini
Foto: Novine Novosadske

Usvojen budžet za 2013.

DS bojkotovao odbornika SNS u novosadskoj skupštini

Srbija -
Za predlog budžeta, u visini od 21,3 milijarde dinara, glasao 41 odbornik, 14 odbornika je bilo protiv i jedan nije glasao

NOVI SAD - Odbornici Skupštine grada Novog Sada usvojili su na današnoj sednici gradskog parlamenta budžet za 2013. godinu, u visini od 21,3 milijarde dinara.

Za predlog budžeta glasao je 41 odbornik, 14 odbornika je bilo protiv i jedan nije glasao.

Usvojeni budžet je za 9,1 odsto manji u odnosu na prošlogodišnji, a Novi Sad će u narednoj godini moći da računa na budžetska sredstva u visini od 21,3 milijarde dinara.

Usvajanju budžeta prethodila je rasprava u kojoj su odbornici opozicije kritikovali predlog budžeta, ističući da ne odražava stvarno stanje stvari u gradu ili da je prepisan od nekih prethodnih godina i da "ne nudi ništa novo".

Sa druge strane, odbornici vladajuće koalicije su tvrdili da je u datim uslovima predlog budžeta napravljen da zadovolji interes građana Novog Sada.

"Najbitnije je da je budžet realan i da dodatno nezadužuje građane Novog Sada", rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obraćajući se odbornicima u gradskom parlamentu.

On je naglasio da mnoge kapitalne investicije grad mora da završi jer je to nasleđeno iz prethodnog perioda kada je,kako je rekao, mnogo toga planirano, ali je malo toga urađeno.

Rasprava u novosadskoj skupštini u jednom trenutku je postala izuzetno oštra, pa su odbornici Demokratske stranke nakratko napustili sednicu dok je za govornicom bio predsednik Odborničkog kluba Srpske napredne stranke Aleksandar Milovančev.

U Skupštini Novog Sada trenutno je pauza, a u nastavku odbornici će raspravljati o još 78 tačaka dnevnog reda.Završena rasprava o budžetu bila je tek treća tačka dnevnog reda.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track