Doček Nove godine uz lokalne bendove, estradu i vatromet

Srbija

Doček Nove godine uz lokalne bendove, estradu i vatromet

Srbija -
Kragujevčani će staru, a dočekati Novinu godinu uz lokalne bendove, a Novosađani na trgu uz novogodišnji koncert Vlade Georgijeva, Sergeja Ćetkovića

KRAGUJEVAC - Kragujevčani će u ponedeljak na Đačkom trgu ispratiti staru godinu uz tri lokalna benda: "90. minut", "Propaganda 117" i "Epilog". U ponoć će biti vatromet, a majci prvorođene bebe u 2013. godini predstavnici grada Kragujevca uručiće poklon-čestitku vrednosti 100 hiljada dinara.

Uoči Božića deca iz Kragujevca dobiće 2.000 paketića, pripremljenih u saradnji sa Šumadijskom eparhijom.Georgijev, Ćetković, Trkulja na dočeku u Novom Sadu

Novosađani će i Novu 2013. godinu dočekati slavljem na centralnom gradskom Trgu slobode gde će ih zabavljati Vlado Georgijev, Sergej Ćetković, Slobodan Trkulja, kao i hor Viva voks (Vox).

Novogodišnji koncert će započeti u 20.30 sati nastupom hora Viva voks, potom sledi multi-instrumentalista Slobodan Trkulja, pred ponoć će nastupiti Georgijev, a posle ponoći Ćetković. Kao i prethodnih godina, novogodišnji vatromet je tačno u ponoć.

Kako je najavljeno, honorari za izvođače biće "dvostruko manji". Gradske vlasti nisu precizirale iznos, a govorilo se da će se izvođači odreći honorara u humanitarne svrhe. Direktor Kulturnog centra Novog Sada Andrej Fajgelj rekao je da će za doček na Trgu slobode, kao i za prateće manifestacije, biti potrošeno oko 17 miliona dinara, koliko i za doček 2012. godine.

"Ne bismo sada građane opterećivali ovim detaljima, sve će biti poznato u Skupštini grada i kroz račune", kazao je ranije Fajgelj. Organizatori su apelovali na građane da ne bacaju petarde i najavili rigoroznu kontrolu na prilazima Trgu slobode.

Turistička organizacija Novog Sada procenila je da će Novu godinu u glavnom gradu Vojvodine dočekati i oko 4.000 gostiju iz Mađarske, Rumunije i Slovenije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track