Na Ovčaru spaseni planinari iz Beograda

Uspešna akcija

Na Ovčaru spaseni planinari iz Beograda

Srbija -
Jasmina Malović, njena ćerka Jelena i prijatelj Dejan Petrović iz Beograda, inače iskusni planinari, krenuli su obeleženom stazom, ali se Jasmina okliznula i povredila nogu

ČAČAK- Na obroncima planine Ovčar okončana je akcija spašavanja troje planinara iz Beograda koji su se izgubili na ovoj planini.

Oni su oko 10 časova počeli uspon na ovu planinu čije strane ulaze u sastav Ovčarsko-kablarske klisure, a oko 14:10 časova čačanska policija je primila je prijavu da su se planinari izgubili.

Jasmina Malović, njena ćerka Jelena i prijatelj Dejan Petrović iz Beograda, inače iskusni planinari, krenuli su obeleženom stazom, ali se Jasmina okliznula i povredila nogu.

"Teren je veoma nepristupačan, bilo je teško, ali mi imamo veliko iskustvo pošto dugo zajedno planinarimo, i nakon Jasminine povrede, morao sam da pozovem pomoć“, rekao je Petrović.

Načelnik sektora za vanredne situacije Moravičkog Okruga, Dragiša Broćić rekao je da su posle prijave pripadnici vatrogasno-spasilačke jedinice i policije izašli na teren, a njima su se nešto kasnije priključili i članovi čačanskog planinarskog društva Kablar.

"Bilo je potrebno gotovo dva sata da ih pronađemo, a sama akcija spašavanja trajala je od 16 časova, a učešće je uzelo osam vatrogasaca, šest planinara i jedan policajac", rekao je Broćić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja