Najhladnije u Dimitrovgradu, u Kruševcu sneg
Foto: Marina Lopičić

Vratila se zima

Najhladnije u Dimitrovgradu, u Kruševcu sneg

Srbija -
Na svim regionalnim putevima u Rasinskom okrugu, osim na putnom pravcu Pojate - Kraljevo, ima snega do jednog santimetra

KRUŠEVAC - Sneg, koji od jutros pada jakim intenzitetom na teritoriji Kruševca, nije doveo do otežanog odvijanja saobraćaja, rekao je Ignjat Vidaković, šef centralnog punkta Kruševacputa.Na svim regionalnim putevima u Rasinskom okrugu, osim na putnom pravcu Pojate - Kraljevo, ima snega do jednog santimetra, kazao je Vidaković i dodao da su u ovom trenutku svi putni pravci prohodni, uključujući i onaj prema Kopaoniku.Prema rečima direktora Javnog komunalnog preduzeća Kruševac, Bobana Kostića, to javno preduzeće je spremno da izađe na teren, međutim, za sada se čeka nalog komunalne inspekcije, gradske uprave Kruševac."Kada nam komunalna inspekcija da zeleno svetlo, mi ćemo izaći na teren. Uglavnom to činimo kada sneg dostigne visinu od deset santimetara", rekao je Kostić.On je naglasio da je mehanizacija JKP (sedam malih traktora, tri bob cat-a, dva kamiona sa daskama za čišhcnje snega i posipačem soli) spremna, podsetivši da će to preduzeće od ove godine, raditi i na održavanju gradskih ulica, a ne samo trotoara i trgova.

U Srbiji je jutros najhladnije u Dimitrovgradu gde je u devet sati izmerena temepratura od minus 10 stepeni, objavljeno je na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura od minus devet stepeni izmerena je u devet časova u Sjenici i Vranju, a minus osam je na Crnom vrhu. Hladno je i na Kopaoniku i Kuršumliji gde je temperatura minus sedam stepeni.

U većini gradova u Srbiji od jutros pada slab sneg. Sumaglice ima u Novom Sadu, Negotinu, Somboru i Nišu, a magla je na Paliću i Kopaoniku. Padavine će pre podne prestati u severnim, popodne i u ostalim krajevima Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track