Mokri kolovozi, ledena kiša otežavaju saobraćaj

Srbija

Mokri kolovozi, ledena kiša otežavaju saobraćaj

Srbija -
AMS savetuje vozačima da smanje brzinu, povećaju odstojanje između vozila, izbegavaju nagle promene pravaca i nagla kočenja

BEOGRAD - U Srbiji su od jutros prestale snežne padavine, ali na području srednjeg i severnog Banata pada kiša koja se ponegde ledi pri tlu, saopštio je Operativni centar Auto moto saveza Srbije.

Povremeno slaba kiša jutros je u severnim i zapadnim krajevima uslovljavala mokre kolovoze.

AMS upozorava vozače da je ledena kiša vrlo često uzrok izletanja sa kolovoza, gubljenje kontrole nad vozilom i razlog povećanog broja saobraćajnih udesa.

AMS savetuje vozačima da smanje brzinu, povećaju odstojanje između vozila, izbegavaju nagle promene pravaca i nagla kočenja.

Prema prognozama metereologa, tokom dana nas očekuje nagli porast temperature, što će usloviti otapanje snega, mokre kolovoze, ali se onda stvaraju uslovi za učestale odrone.

Prema informacijama JP Putevi Srbije na auto-putevima, kolovoz je vlažan, a više pažnje se savetuje na mostovima i nadvožnjacima. Na državnim putevima 1. i 2. prioriteta u nižim predelima centralne, istočne i južne Srbije, kolovoz je mestimično mokar, ponegde sa zaostalim snegom.

Na putevima II prioriteta, ka zimskim turističkim centrima i u planinskim predelima centralne, istočne i južne Srbije ima snega do 5 cm, a mestimično i leda na kolovozu.

I pored preventivnog posipanja mostova, nadvožnjaka i svih ostalih kritičnih deonica, od strane ekipa zimske službi, moguća je poledica u ranim jutarnjim i noćnim časovima, pa iz JP „Putevi Srbije“ apeluje na vozače da drže veće odstojanje između vozila i vožnju prilagode datim uslovima na putu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track