Albanski hakeri srušili sajt NS Kulturnog centra
Foto: Novine Novosadske

Stavili mapu Velike Albanije

Albanski hakeri srušili sajt NS Kulturnog centra

Srbija -
Odličnom reakcijom zaposlednih i saradnika KCNS sajt smo vratili jutros u 8.20 sati, rekao direktor ove ustanove Andrej Fajgelj

NOVI SAD - Sinoć negde oko ponoći oboren je sajt Kulturnog centra Novog Sada i postavljena mapa Velike Albanije. Direktor ove ustanove Andrej Fajgelj smatra da je ovo nastavak ataka na KCNS i njega lično."Zbog niza napada na Kulturni centar i mene lično, kao što su zvanična saopštenja bivših vladajućih stranaka da je novi logotip Kulturnog centra kukasti krst, ili pravljenje novih, pogrdnih reči od mog prezimena od strane pojedinih novosadskih medija, nedavno sam izrazio strah da će se napadi nastaviti i dok Novi Sad bude obeležavao godišnjicu stradanja u Raciji. Nažalost, strah je bio opravdan jer je ovaj tužni dan obeležavanja počeo napadom. Odličnom reakcijom zaposlednih i saradnika KCNS, sajt smo vratili jutros u 8.20 sati", istakao je Fajgelj.

Fajgelj kaže da ne veruje da će se medijska hajka protiv njega završiti iako on lično na nju nije reagovao."Od mog su imena pravili posprdne i pogrdne reči. Ali nisam reagovao na tu hajku jer sam ja čovek stvaralac", istakao je Fajgelj i dodao da je takođe zabrinut zbog ulične akcije koju je najavila Liga socijaldemokrata Vojvodine skoro u isto vreme kad i počinje pomen žrtvama Racije.

"Plašim se da će se nešto desiti na tom skupu. Plašim se da ćemo opet poslati poruku u svet kakvi smo. Skup je posvećen ćirilici i ja se nadam da bar ovog dana neće koristiti fašističke simbole", objasnio je Fajgelj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja