NS: Dečak (4) pobegao iz vrtića

Otišao kući

NS: Dečak (4) pobegao iz vrtića

Srbija -
Vaspitačice i spremačice, ali ni ostali zaposleni u tom vrtiću, nisu primetili nestanak deteta sve dok roditelji nisu došli po mališana, a on nije bio tu

NOVI SAD - Četvorogodišnji dečak pobegao je u petak iz vrtića "Petar Pan" koji se nalazi na Detelinari u Ulici Janka Čmelika.Vaspitačice i spremačice, ali ni ostali zaposleni u tom vrtiću, nisu primetili nestanak deteta sve dok roditelji nisu došli po mališana, a on nije bio tu.Dečaku se na svu sreću ništa nije dogodilo, a kući je otišao sam pošto živi u blizini."Tačno je da se dete iskralo iz vrtića, sigurnosne kamere su sve snimile. Svi oni koji su bili dužni da paze na decu i kojima je ovo promaklo biće sankcionisani i kažnjeni", kaže Marko Grgurević, direktor ustanove "Radosno detinjstvo"."Odbegli" dečak stanuje u zgradi koja se nalazi na 20 metara od vrtića.

"Dete je obuklo jaknu, iskralo se kroz ogradu i otišlo kući", rekao je Grgurević.Kako se ovakve stvari ne bi dešavale i ubuduće, Grgurević planira da uvde identifikacione kartice za zaposlene i roditelje. Na taj način bi se, kako kaže, sprečilo da bilo ko pokupi dete ili da dete pobegne iz vrtića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track