Litar mleka u Boru košta 24 dinara više nego u Beogradu
Foto: Kurir

Cene luduju

Litar mleka u Boru košta 24 dinara više nego u Beogradu

Srbija -
U Boru su skuplji beli hleb i pšenično brašno, kafa, so, kisela voda, oslić, pileće i juneće meso, šampinjoni, dok je niža cena voća i povrća, jestivog ulja, krompira i crnog hleba

BEOGRAD - Cene namirnica u Novom Sadu i Beogradu su približne, ali je zanimljivo da su u Boru neke namirnice znatno skuplje nego u dva najveća grada u Srbiji, saopštila je Asocijacija potrošača Srbije (APOS).Cene osciliraju najviše u mlečnim i mesnim prozvodima, pa mleko "Moja kravica" u Boru košta čak 108 dinara za litar, dok u Beogradu 84, a u Novom Sadu 80 dinara.

U Boru su skuplji beli hleb i pšenično brašno, kafa, so, kisela voda, oslić, pileće i juneće meso, šampinjoni, dok je niža cena voća i povrća, jestivog ulja, krompira i crnog hleba.

U sva tri grada je približno ista cena šećera, pa je u Beogradu kilogram 91,95 dinara, a u Novom Sadu i Boru je 90.50 dinara.

APOS je u Novom Sadu i Beogradu upoređivao cene u marketima koji su najdostupniji potrošačima. Pokret potrošača Bor to isto u učionio u marketima Lav, Roda, Maxi, Idea i Dis u Boru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja