Stanković u Bujanovcu: Sporan upis u biračke spiskove

Poseta

Stanković u Bujanovcu: Sporan upis u biračke spiskove

Srbija -
Za kraj aprila najavio održavanje Sajma investicionih ulaganja u Bujanovcu, Preševu i Medveđi

BEOGRAD - Predsednik Koordinacionog tela Zoran Stanković razgovarao sa predstavnicima vlasti u Bujanovcu o biračkim spiskovima, dvojezičnim dokumentima i investicijama.

"Činjenica je da je upis u biračke spiskove bio problematičan za albansku nacionalnu manjinu i zato je dogovoren zajednički sastanak sa Ministarstvom pravde, MUP-om, lokalnom samoupravom i Koordinacionim telom", rekao je on.

Stanković je, nakon razgovora sa predsednikom opštine Bujanovac Nagipom Arifijem, zamenikom opštine Stojančom Arsićem i šefom kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Nedžadom Beljuljem, objasnio da neka rešenja vezana za upis u biračke spiskove predviđena zakonom iz 2009. godine nisu primenjiva i da stvaraju probleme Albancima, pa se stiče utisak da oni nemaju prava koja su im zagarantovana Evropskom konvencijom.

"Taj problem je definisan i ove godine biće rešen na obostrano zadovoljstvo", istakao je predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije.

Stanković je za kraj aprila najavio održavanje Sajma investicionih ulaganja u Bujanovcu, Preševu i Medveđi, koji će se organizovati u saradnji sa PKS i privrednim komorama nekoliko zemalja koje imaju predstavništva u Srbiji.

On je rekao da je sa opštinskim rukovodstvom razgovarao o problemu zapošljavanja mladih, o ukidanju stečaja i pokretanju proizvodnje u preduzeću "Gumoplastika", o problemima u preduzeću "Bivoda", kao i o ulaganjima u opštinu vezanim za izgradnju Odeljenja Ekonomskog fakulteta iz Subotice.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi rekao je da je opštinsko rukovodstvo Stankovića upoznalo sa ekonomskim projektima koji su u toku i koji se planiraju, kao i o problemima sa biračkim spiskovima i matičnim knjigama.

On je naveo da je Bujanovac jedina opština Pčinskog okruga koja je usvojila projekat zapošljavanja mladih, koji počinje 1. marta, a podrazumeva zapošljavanje 40 najugroženijih građana sa evidencije Nacionalne službe zapošljavanja.

Arifi je rekao da će danas sa Stankovićem obići zdravstvenu stanicu u MZ Veliki Trnovac i predstaviti projekat uređenja korita Trnovačke reke koji treba da bude realizovan u saradnji lokalne samouprave i Koordinacionog tela. Stanković će tokom dana posetiti Veliki Trnovac i razgovarati sa građanima, obići deponiju u Rekovcu, u prostorijama mesne zajednice će razgovarati sa građanima, a potom će se sastati i sa predstavnicima preduzeća "Proleće".

On se juče sastao s predstavnicima lokalne vlasti u Preševu, sa kojima je takođe razgovarao o Sajmu investiconih ulaganja, matičnim knjigama i biračkom spisku.

Predsednik Koordinacionog tela posetio je i preduzeće "Gumoplastika" i razgovarao sa stečajnim upravnikom, a potom i sa čelnim ljudima preduzeća "Bivoda".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track