POVRATAK KUĆI: Rembrantova slika biće vraćena Novom Sadu

Muzej ponovo dobija sliku

POVRATAK KUĆI: Rembrantova slika biće vraćena Novom Sadu

Srbija -
Posle svečane primopredaje, koja će biti obavljena u Gradskoj kući, slika slavnog holandskog majstora biće vraćena Muzeju grada Novog Sada, iz kojeg je ukradena 8. januara 2006. godine

NOVI SAD - Rembrantovu sliku “Portret Rembrantovog oca” iz 1630. godine, koju je pronašla policija posle sedam godina otkako je ukradena, u sredu će gradonačelniku Novog Sada Milošu Vučeviću uručiti zamenik načelnika Policijske uprave u tom gradu Stevan Krstić.

Posle svečane primopredaje, koja će biti obavljena u Gradskoj kući, slika slavnog holandskog majstora biće vraćena Muzeju grada Novog Sada, iz kojeg je ukradena 8. januara 2006. godine.

Akcijom Uprave Kriminalističke policije i novosadske kriminalističke policije, Rembrantova slika, neprocenjive vrednosti, pronađena je u ponedeljak na području Sremske Mitrovice.

Ukradena iz Zbirke strane umetnosti Muzeja grada, zgrade u centru Novog Sada, kada su dve maskirane i naoružane osobe vezale čuvara i osim te, odneli još i Rubensovo delo “Seneka”, “Pejzaž sa pecarošem" Pjera Frančeska Mole i “Glava Hrista”, rad nepoznatog holandskog ili nemačkog autora iz 16. veka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track