SREĆNO: Mladoženja u 95. godini!

Dokaz da ljubav ne zna za godine

SREĆNO: Mladoženja u 95. godini!

Srbija -
Stojan Cole Milivojević iz Užica odlučio da se posle smrti i četvrte žene venča sa 25 godina mlađom Milicom Purić iz Banje Koviljače

UŽICE - Srećno i dugovečno!Stojan Cole Milivojević, meštanin užičkog sela Gostinica, juče je sa svojih 95 godina, čio i veseo stao pred matičara! Mlada, Milica Purić iz Banje Koviljače, juče je, uz venčanje sa Stojanom, proslavila i svoj 70. rođendan! Za poštovanje je i jedno i drugo!Pošto su pred matičarom Dragoslavom Nikolićem u mesnoj kancelariji u Ribaševini izgovorili sudbonosno da, Stojan zvanično treći, a Milica drugi put u životu, mladoženja je pred svatovima imao samo jednu želju:- Samo zdravlja i sreće želimo, ništa drugo - rekao je.Mlada Milica nije krila uzbuđenje:- Jedva sam potpisala zapisnik, toliko su mi ruke drhtale od uzbuđenja - ispričala nam je nakon što je svom prezimenu Purić dodala i - Milivojević.Mladoženja Cole, vitalan kao da ima barem tri decenije manje, prvi put pred matičara stao je 1939. godine, sa Vidosavom, a onda pre nekoliko godina i sa Smiljanom iz Sokobanje. U međuvremenu, nevenčano, živeo je u Gostinici sa Marijom, a zatim i sa Nevenkom iz Beograda. Sve četiri supruge su mu umrle.- Upoznali smo se pre nekoliko meseci u banji Koviljači i rešili da se venčamo. Cole je divan čovek, ozbiljan, porodičan, slažemo se odlično - ispričala nam je Milica pre nego što je sa Stojanom i kumovima prešla u kafanu u centru Ribaševine, na kafu i piće!(Z. Š.)

Ilegalac Prle iz BeogradaTokom Drugog svetskog rata Cole Milivojević radio je u Beogradu u nemačkoj vojnoj pekari, ali je, istovremeno, kao ilegalac pod imenom Prle, vodio grupu mladih komunista! Šezdesetih godina Stojan je bio direktor „Soko Štarka“, kasnije se vratio u svoju Gostinicu. Matičar Dragoslav Nikolić juče nam je ispričao da je u dva sela koja pokriva mesna kancelarija u Ribaševini, u kojima živi 1.100 ljudi, ovo prvo venčanje ove godine.

http://www.youtube.com/watch?v=8act-Z0DjEM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track