Burkhard: Političarima u Pazaru treba pomoć vlade
Foto: Tanjug

Šef Misije OEBS

Burkhard: Političarima u Pazaru treba pomoć vlade

Srbija -
Lideri u Novom Pazaru svesni su da sami ne mogu rešiti probleme kao što su velika stopa nezaposlenosti i nedostatak infrastrukture na tom području, naveo je šef Misije OEBS u Beogradu

NOVI PAZAR - Šef Misije OEBS u Beogradu Peter Burkhard ocenio je u Novom Pazaru da su tamošnji čelnici voljni da rešavaju razvojne probleme svog grada za šta im je potrebna pomoć.

Burkhard je posle susreta sa predstavnicima Grada i političkih partija rekao da su lideri u Novom Pazaru svesni da sami ne mogu rešiti probleme kao što su velika stopa nezaposlenosti i nedostatak infrastrukture na tom području.

"Video sam da će bez pomoći Vlade Srbije i medunarodne zajednice biti vrlo teško da sami prevaziđu te probleme", rekao je Burkahr.

Na pitanje da li je loša politička situacija razlog za odluku da Trening centar OEBS u Novom Pazaru dobije produžetak mandata Burkhard je odgovorio odrečno.

"Pored centra u Novom Pazaru, OEBS ima svoju kancelariju i u Bujanovcu. Ubeđen sam da one mogu da daju doprinos razvoju zajednice i zato ćemo nastaviti da radimo", rekao je šef OEBS.

Peter Burkhard se juče sastao sa predstavnicima doskorašnjih koalicionih partnera, Sandžačke demokratske partije (SDP) i Stranke demokratske akcije (SDA), koja je nedavno prešla u opoziciju u Skupštini Novog Pazara. Ambasador je na pitanje kako vidi raspad koalicije dve najveće bošnjačke stranke odgovorio kako nema ništa novo da kaže o njihovom međusobnom odnosu.

"Pogledi im se uopšte ne slažu, ali u demokratiji je to politika", rekao je ambasador.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track