135. PUT: Glumci i publika pivom nazdravili Nastojniku
Foto: Saša Urošev

Najdugovečnija predstava

135. PUT: Glumci i publika pivom nazdravili Nastojniku

Srbija -
Pre 25 godina na sceni kikindskog Narodnog pozorišta postavljena je predstava Harolda Pintera

KIKINDA - Živeli!

Pre 25 godina na sceni postavljena predstava Harolda Pintera „Nastojnik“ kikindskog Narodnog pozorišta, u režiji Dragana Ostojića, doživela je 135. izvođenje.

Od premijernog izvođenja daleke 1988. godine, glumačka postava najdugovečnije, i brojnim nagradama ovenčane predstave ovog teatra, nije se menjala.

Jubilarnog „Nastojnika“, u subotu uveče, izveli su glumci Slavoljub Matić, Branislav Knežević i Dragan Ostojić. Ne želeći da kvare svečarsku atmosferu koja je izvođenje „Nastojnika“ pratila i pre pet godina, glumci su tokom predstave počastili publiku pivom, i zajedno nazdravili velikom jubileju:

- Već četvrt veka uživamo nas trojica, ali i publika. Sve dok bude tako, nema razloga da se predstava ne igra još 25 godina. Od prvog izvođenja, glumačka postava u „Nastojnika“ nije se menjala. Po tome je u Srbiji jedinstvena - rekao je glumac Branislav Knežević.

Poseban utisak na publiku je, uz pivo, ostavila scena u kojoj su se pojavili sinovi Kneževića i Ostojića:- Na razne načine obeležili smo 50, 75, 100. izvođenje, punoletstvo predstave i dve decenije postojanja. Svečarska izvođenja nisu mogla da prođu bez gostiju, naših prijatelja koji bi se nakratko pojavili na sceni. Pošto naši sinovi vole pozorište, izrazili su želju da svojim pojavljivanjem zaokruže jedan ciklus „Nastojnika“. Drago mi je što se to i publici svidelo - priznao je Knežević.

Glumac i reditelj antologijske predstave Dragan Ostojić, podsetio je da su za predstavom, sa kojom je svojevremeno u kikindskom teatru obnovljena mala scena, obišli celu Srbiju i eks Jugoslaviju:- Ova predstava na mene i kolege deluje psihoterapeutski. Bila je naša škola glume. Sa njom smo učili, i nadam se, naučili glumi - kazao je Ostojić.

(S.U.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track