Gradonačelnici Novog Sada i Vukovara razgovarali o saradnji
Foto: Tanjug

Gradonačelnici Novog Sada i Vukovara razgovarali o saradnji

Srbija -
Gradonačelnici Novog Sada i Vukovara Miloš Vučević i Željko Sabo razgovarali su danas u Novom Sadu o manjinskim pravima Hrvata i Srba u Srbiji, odnosno Hrvatskoj

NOVI SAD - Gradonačelnici Novog Sada i Vukovara Miloš Vučević i Željko Sabo razgovarali su danas u Novom Sadu o manjinskim pravima Hrvata i Srba u Srbiji, odnosno Hrvatskoj.

"Smatram da je vidljiv napredak u ostvarivanju i zaštiti zagarantovanih prava nacionalnih zajednica koje žive u Srbiji i u Hrvatskoj, ali naravno da ima još mnogo prostora za poboljšanje i mislim da svi treba da radimo na tome", rekao je Vučević, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Dodao je da je iza dva grada "burna prošlost" i da se "verovatno neće složiti oko definisanja nekih događaja", ali je istakao da su Novom Sadu i Vukovaru zajednički sadašnjost i budućnost.

"Mi želimo da budemo u korektnim odnosima s Vukovarom i u patnerskim odnosima sa Hrvatskom. Nadam se da će ovi susreti postati tradicionalni i da ćemo imati jednu otvorenu i stalnu komunikaciju", rekao je Vučević i čestitao Hrvatskoj ulazak u Evropsku uniju, koji će se ozvaničiti 1. jula ove godine.

Željko Sabo je rekao da će se kroz uspostavljanje bliže saradnje doprineti kvalitetnijem razvoju te dve zajednice.

"Nismo sami sebi dovoljni i trebamo da budemo u partnerskim odnosima kako bismo pružali maksimum svojim sugrađanima. Lakše je dogovarati se u okviru nižih nivoa vlasti, jer je visoka politika često talac izbora i kampanja. Trebamo da donosimo odluke koje će nas voditi u saradnju, jer je rat iza nas, a život i budućnost ispred nas", istakao je Sabo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track