NACIONALNA KLASA: Fića fest u Kragujevcu
Foto: Beta

Defile

NACIONALNA KLASA: Fića fest u Kragujevcu

Srbija -
Proizvodnja najpopularnijeg vozila bivše Jugoslavije, "zastave 750" počela je 18. oktobra 1955. godine, a okončana je 18. oktobra 1985. godine

KRAGUJEVAC - U Kragujevcu će 22. juna biti održana tradicionalna manifestacija Fića fest, koja okuplja ljubitelje fića iz Srbije i zemalja u okruženju.

Pored izložbe popularnih automobila "nacionalne klase" u Velikom parku, biće održan i defile kroz grad, a učesnici će posetiti manastir Drača u blizini Kragujevca.

Predsednik kragujevačkog Udruženja ljubitelja Fića Slavoljub Bataveljić rekao je na devetom Fića festu, na kome se očekuje učešće više od 100 ljubitelja tog automobila, biće izložene i najstarije fiće sa vratima koja se "kontra otvaraju", proizvedene sredinom prošlog veka.

Organizatori Fića festa su Udruženje ljubitelja fića iz Kragujevca, Grad Kragujevac i Gradska turistička organizacija.Proizvodnja najpopularnijeg vozila bivše Jugoslavije, "zastave 750" počela je 18. oktobra 1955. godine, a okončana je 18. oktobra 1985. godine.

Za tri decenije, koliko je trajala proizvodnja, sa montažnih linija kragujevačke Zastave sišlo je 923.487 fića, a mnoge od njih i danas krstare drumovima na prostoru bivše Jugoslavije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track