Gornji Milanovac: Građani traže ležeće policajce zbog brze vožnje
Foto: Kurir

Kao na trkama

Gornji Milanovac: Građani traže ležeće policajce zbog brze vožnje

Srbija -
Gornji Milanovac bi se pretvorio u "grad ležećih policajaca'", a njihovo postavljanje bi koštalo neprihvatljivo mnogo, te policija ipak mora da se angažuje, navodi Desimir Jovanović, predsednik lokalne Komisije za bezbednost saobraćaja

GORNJI MILANOVAC - Opštinske službe Gornjeg Milanovca su pretrpane zahtevima građana da se na ulicama postave "ležeći policajci" da bi se sprečila bezobzirna i prebrza vožnja, posebno noću, rečeno je na sednici Opštinskog veća.Desimir Jovanović, predsednik lokalne Komisije za bezbednost saobraćaja je izjavio da je opravdan strah građana jer vozači ne poštuju ograničenje brzine, ali on smatra da bi "ležeći policajci" naružili grad, mada bi usporili saobraćaj. "Ako bi se udovoljilo svim zahtevima, Gornji Milanovac bi se pretvorio u "grad ležećih policajaca'", a njihovo postavljanje bi koštalo neprihvatljivo mnogo, te policija ipak mora da se angažuje", rekao je Jovanović. Zamenik predsednika Opštine Miroslav Milovanović je rekao da i njemu stižu zahtevi za postavljanje "ležećih policajaca" i da je već pripremljeno njihovo postavljanje u nekim ulicama. Potpredsednik Skupštine Opštine Dragan Đorđević je rekao da je ipak ključna aktivnost policije:

"Tačno se zna ko vozi skupocene automobile i juri po gradu, posebno noću, a policija bi mogla da izađe i da to kontroliše i kažnjava", rekao je Đorđević. Opštinsko veće formiralo je posebnu komisju koja će se baviti tim problemom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track