NIŠ: Masovna tuča na školskom terenu

Intervenisala policija

NIŠ: Masovna tuča na školskom terenu

Srbija -
Prema rečima očevidaca 30-ak pripadnika romske nacionalnosti došlo je sa motkama i šipkama i napalo prisutne. Tom prilikom je nekoliko osoba zadobilo lake telesne povrede, dok je jedan mladić zadobio otvoreni prelom leve ruke

NIŠ - U nedelju uveče došlo je do masovne tuče u kojoj je prema nezvaničnim informacijama učestvovalo više od 30 osoba koje su se potukle sa mladićima koji su na terenu igrali mali fudbal.

Prema rečima očevidaca 30-ak pripadnika romske nacionalnosti došlo je sa motkama i šipkama i napalo prisutne. Tom prilikom je nekoliko osoba zadobilo lake telesne povrede, dok je jedan mladić zadobio otvoreni prelom leve ruke.

"Mi maltene svake večeri tu igramo fudbal. I u nedelju je bilo nekoliko ekipa i bila je jedna romska ekipa. Kao i uvek igramo po turnirskom sistemu. Romi to nisu poštovali, hteli su da igraju preko reda. Jedna ekipa im to nije dozvolila, moj tim ih je pustio, ali i pored toga odjednom su se pojavili njih 30-40 i nasrnuli na našeg druga", priča jedan od očevidaca.

Kako kaže ovaj mladić koji je želeo da ostane anoniman, oni su svog druga “spasli” težih povreda, a onda se grupa usmerila ka drugom mladiću koji je na kraju zadobio otvoreni prelom leve ruke.

"Čini mi se da su ciljano išli na njih dvojicu. Učestvovalo je više ljudi, branili smo drugove, ali oni kao da su se bili nameračili na njih dvojicu. Ne znam...pretpostavljam da je zato što ih nisu pustili da igraju preko reda", kaže ovaj očevidac.

Na licu mesta bili su policija i Hitna pomoć, kao i, kako kaže ovaj očevidac, Vojna policija, jer je jedan od učesnika tuče vojno lice.

Ipak, u niškoj policiji nisu mogli ni da daju informacije ko su bili učesnici ove masovne tuče.

"Bila je intervencija u nedelju uveče kod Tehničkih fakulteta. U toku su istražne radnje i razgovori sa učesnicima radi utvrđivanja svih okolnosti", kaže portparol Policijske uprave u Nišu Lidija Pavlović.

Inače, oni koji su često na čuvenom terenu “kod Tesle” kažu da se dugo godina tu igra mali fudbal po istom sistemu, da često ima puno ekipa. Među njima je i romskih, ali ne pamte da se ikada, kako kažu, desilo ovako nešto.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track