EPIDEMIJA: Šigela hara Bosilegradom

Stomačne tegobe

EPIDEMIJA: Šigela hara Bosilegradom

Srbija -
Do 26. avgusta registrovan 61 pacijent koji se žalilo na bol u stomaku i visoku temperaturu

BOSILEGRAD - Zavod za javno zdravlje u Vranju prijavio je danas epidemiju stomačnog virusa kod stanovnika u dva naselja opštine Bosilegrad, gde je do 26. avgusta registrovan 61 pacijent koji se žalilo na bol u stomaku i visoku temperaturu.

Epidemija virusom šigela prijavljena je kod stanovnika naselja Laloš u selu Rajčilovci i romskog naselja u selu Gornja Ljubata.

Od ukupnog broja obolelih šest osoba je zadržano u bolnici od kojih su tri meštana iz Laloša otpuštena na kućno lečenje, dok se tri osobe iz Gornje Ljubate i dalje nalaze u bolnici.

U saopštenju koje je potpisala direktorka Zavoda za javno zdravlje u Vrnaju Eržika Antić, navodi se da je žarište epidemije u naselju Laloš koje se nalazi na kraju sela Rajčilovci koje je naseljeno Romima i u kome je veoma mali broj domaćinstava povezan s gradskim vodovodom i kanalizacijom. Od obolelih hospitalizovanih dobijen je podatak da u njihovoj porodici i naselju ima još dosta obolelih sa istim ili sličnim tegobama koji se nisu javili doktoru na lečenje.

Iz Zavoda za javno zdravlje u Vranju navode da su preduzete mere za suzbijanje daljeg širenja oboljenja gastrointestinalnih tegoba izazvanih bakterijom šigela u opštini Bosilegrad.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja