Prokupački dom učenika dobio novu kuhinju
Foto: Milen đorđević

Svečano otvaranje

Prokupački dom učenika dobio novu kuhinju

Srbija -
Reč je o najsavremenijoj kuhinji sa trpezarijom građenom po evropskim standardima, na 485 kvadrata

PROKUPLJE- Pomoćnik ministra prosvete Slobodan Stupar danas je u Domu učenika srednjih škola u Prokuplju svečano otvorio novoizgrađeni restoran sa kuhinjom. On je tom prilikom rekao da mu zadovoljstvo što otvora ovaj izuzetno lep objekat u koji je resorno ministarstvo uložilo više od 14 miliona dinara, dok je u pretekle dve godine za renoviranje celog Doma učenika srednjih škola u Prokuplju ukupno izdvojeno 40 miliona dinara.

- Ovakvi objekti su neophodni za našu decu, za njihova bolje vaspitanje i obrazovanje i moramo da se trudimo da ih održavamo da ostanu onakvi kakvi su sada – rekao je Stupar.

On je naglasio da je država ove godine samo u renoviranje školskih zgrada i izgradnju sanitarnih objekata u školama u siromašnim krajevima Srbije uložila oko 60 miliona evra.

Direktor Doma učenika srednjih škola u Prokuplju Miroslav Milovanović rekao je da novi restoran sa kuhinjom poseduje sve potrebne standarde za rad, kao što su HACCP i ISO 2009, a sve u cilju pružanja što boljih usluga pre svega deci koja su smeštena u ovom objektu.

- U našoj kunjinji pripremaju se obroci za 140 učenika i 20 studenata, stanara doma, a pored toga dodatno se hrani još 120 studenata – rekao je on i najavio otvaranje pekare za 1. oktobar, koja će raditi u okviru kuhinje.

Ovoj svečanosti prisustvovali su predsednik Opštine Prokuplje dr Ljubiša Đurković i drugi lokalni funkcioneri, kao i direktori ustanova ovog tipa sa juga Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track