SPEKTAKL KOJI SE NE PROPUŠTA: Top 5 razloga da doživiš karneval u Rio de Žaneiru
Foto: Promo

SPEKTAKL KOJI SE NE PROPUŠTA: Top 5 razloga da doživiš karneval u Rio de Žaneiru

Zabava -

Raskošne parade, blještavi kostimi i pozitivna energija miliona ljudi koji u ritmovima sambe danonoćno slave na ulicama grada, samo su neki od razloga zbog kojih je karneval u Rio de Žaneiru jedinstveno iskustvo koje treba doživeti.

Ultra izazov te vodi na karneval u Rio 2020

11. oktobra počinje Ultra nagradni konkurs i prilika da osvojiš fantastičnu glavnu nagradu: putovanje za dvoje na karneval u Rio de Žaneiro 2020. Pored glavne nagrade, tokom šest nedelja nagradnog konkursa, očekuju te i brojne vredne robne nagrade. Da se prijaviš ili saznaš više o konkursu, pogledaj na linku ultrachallenge.rs

Karneval u Riu je nesvakidašnji spektakl i karneval koji je čak i Ginisova knjiga rekorda proglasila najvećim u svetu, a mi izdvajamo top pet razloga zašto je karneval u Riu doživljaj koji se ne propušta.

  1. Zapleši na najvećoj žurci na svetu

Karneval u Riu je najveća žurka na svetu i svi su pozvani! Pored čuvenih parada i takmičenja najboljih samba školi, već od sredine januara više od 500 žurki zvanih “blocos” preplavi ulice širom grada. Rio ima dovoljno različitih žurki, nastupa, balova, koncerata i zabave za svačiji ukus, a za centralnu i najveću žurku “Cordao Da Bola Preta” kažu da okupi i oko million ljudi.

  1. Doživi nepresušnu energiju sambe

Slika koju svi imamo pred očima kada se pomene karneval u Riu, najspektakularniji deo karnevala je defile i takmičenje za titulu najboljih izvođača sambe, tradicionalnog plesa koji potiče iz Brazila. Tokom ove jedinstvene parade na hiljade uigranih plesača smenjuje se u brzom ritmu sambe u kostimima i koreografijama od kojih zastaje dah. Osim na Sambadromu gde se dešava ova takmičarska parada, u Riu se tokom karnevala na otvorenom organizuju brojni koncerti i nastupi na kojima možeš da zaigraš sambu i prepustiš se veseloj energiji ovog ritma.

foto: Promo
  1. Zaigraj odbojku i fudbal na Kopakabani

Ili se jednostavno ispruži na topao pesak i uživaj, jer februar je pravi letnji mesec u Riu gde se nalaze neke od najčuvenijih i najlepših plaža na svetu. Sa prosečnom temperaturom od prijatnih 27C za vreme karnevala i toplom klimom tokom cele godine, veliki deo društvenog života odvija se na kilometarski dugim peščanim plažama koje se prostiru duž grada. Kopakabana, Ipanema, Prainha i brojne plaže u okolini nezaobilazne su za potpuni doživljaj lokalne kulture dokolice. Oprobaj se u vodenim sportovima, obavezno zaigraj tradicionalno omiljenu odbojku ili fudbal na pesku, uživaj u suncu i pogledu na okean ili se pridruži nekoj od spontanih žurki, čestoj pojavi na plažama Rio de Žaneira.

  1. Probaj feižoadu, pastel, brigadairos, pao de keižo i kajpirinju

Rio de Žaneiro ima izuzetno razvijenu gastronomsku scenu prilagođenu za svačiji ukus i džep koja se posebno u doba karnevala, pretvara u jednu od najvećih i najraznovrsnijih na svetu. Od čuvene feižoade, gustog crnog pasulja sa mesom, do sorbea od asai bobica koje su ovde domaće voće, tradicionalna lokalna kuhinja ima za svakoga ponešto. Neka od najpoznatijih jela su raznovrsna slana punjena pržena peciva, hleb od sira, meso sa ražnja, ultra bogate čokoladom brigadairos kuglice, a od pića nezaobilazna je osvežavajuća kajpirinja, koktel od limete, šećera i lokalnog pića, kašase. Ponuda hrane i pića je ogromna i za šta god da se odlučiš, dobri ukusi lokalne kuhinje sigurno su jedan od načina da doživiš Rio i deo njegove bogate kulture.

foto: Promo
  1. Prošetaj šarenim Lapa stepenicama, upoznaj Rio sa Glave šećera ili doživi jednu od najvećih gradskih kišnih šuma na svetu

Rio de Žaneiro je grad pun zadivljujućih kontrasta, bogate kulture i prepun atrakcija koje možeš da obiđeš. Urbani delovi metropole, žive ulice, restorani, muzeji, radnje, legendarna Marakana, spomenici kulture, smenjuju se sa tropskim plažama, vidikovcima i planinama, pa čak i čitavom kišnom šumom koja se sa svoja 32km2 nalazi u Riu i čini jedan od najvećih gradskih parkova prirode u svetu. Iz srca ove tropske šume, uzdiže se verovatno i najpopularnija atrakcija grada, brdo Korkovado sa 30 metara visokom statuom Hrista spasitelja i vidikovcem sa kojeg se pruža nezaboravan pogled na Rio de Žaneiro.

Za šansu da osvojiš besplatno putovanje za 2 osobe na Karneval u Rio 2020, prijavi se na Ultra nagradni konkurs na ultrachallenge.rs

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track