SVI VOLE DOMAĆE - OVO JE ZAISTA NAJBOLJE IZ SRBIJE
Foto: Promo

SVI VOLE DOMAĆE - OVO JE ZAISTA NAJBOLJE IZ SRBIJE

Zabava -

Od ove piletine voda kreće na usta: spolja hrskava, a unutra mekana i sočna, to je zdrava hrana koju svi volimo!

Važnost zdrave ishrane nikada nije bila veća nego danas. Na to nas neprestano podsećaju lekari, nutricionisti, dijetetičari, razni personalni treneri. Jedini problem je u tome što većina ljudi kada pomisli na zdravu ishranu pred sobom vidi tanjir pun barenog, bljutavog povrća.

Međutim, zdrava hrana nije nužno i bezukusna. Naprotiv!

Setite se samo mirisa pečene piletine sa krompirićima koji se širi iz rerne i od koje vam bukvalno voda ide na usta. Takva piletina koja se peče, maltene, u svom saftu, hrskava spolja, a iznutra mekana i sočna, i te kako može da bude zdrava. Ako je vaš izbor domaća piletina, uz to prirodno uzgojena u Srbiji, možete biti potpuno sigurni da ste pojeli nešto pojednako zdravo, kvalitetno i ukusno.

Perutnina Ptuj
foto: Promo

Omiljena hrana svuda na svetu

Gallus gallus domesticus ili domaća kokoška koja ima velikog udela u ishrani savremenog čoveka. Podaci kažu da je pileće meso bilo naslikano još u starom Vavilonu 600 godina pre nove ere. Nije ni čudo što je piletina jedna od najpopularnijih vrsta živine na čitavom svetu. Skoro da nema kraja sveta gde se pileće meso ne jede rado. A naročito kada krenu hladniji dani. Poznato je da je najbolji lek za prehladu upravo supa od domaće kokoške.

Uopšte, pileće meso je nutricionistički balansirana proteinska namirnica koja može biti idealan partner za jačanje imuniteta, održavanje vitke linije i lagane obroke obogaćene sezonskim povrćem i začinima. Ova „super“hrana može se konzumirati bez griže savesti i razmišljanja.

Pomaže u održavanju zdravlja kostiju

Osim proteina, piletina je bogata i vitaminima, mineralima i esencijalnim kiselinama. Odličan je izvor selena, vitamina B6, nijacina, fosfora i kalcijuma, koji pomažu očuvanju kostiju.

Malo je poznato da piletina oslobađa od stresa, zahvajujući hranljivim materijama poput vitamina B5, materiji koja ima umirujući efekat na naše telo, što čini piletinu dobrom opcijom nakon stresnog dana.

Piletina takođe poboljšava zdravlje srca, jer sadrži vitamin B6 koji igra važnu ulogu u sprečavanju srčanih napada. Osim toga, dobar je izvor niacina koji pomaže snižavanju holesterola, faktoru rizika za razvoj bolesti srca, kao i omega-3 masnih kiselina koje ispoljavaju blagotvorne efekte na kardiovaskularno zdravlje.

Piletina je jedan od najboljih nevegetarijanskih izvora proteina. To je posno meso, što znači da sadrži veću količinu proteina, a manju količinu masti. 100 grama pečene porcije ima 31gram proteina, što je odlično za one koji žele da izgrade mišiće.

Perutnina Ptuj
foto: Promo

Pozitivno utiče na raspoloženje

Zahvaljujući sastojku triptofanu, esencijalnoj aminokiselini, koji je u stanju da podstakne proizvodnju hormona sreće serotonina, redovna konzumacija pilećeg mesa može pozitivno da utiče i na raspoloženje.

Inače, pileće je meso veoma bogato selenom, koji se smatra jednim od najjačih antioksidanata u prirodi. Ovaj esencijalni mineral, koji se u organizmu nalazi u tragovima, neophodan je za život i normalno funkcionisanje organizma, a naročito štitne želzde. Konzumacijom 100 grama piletine unećete više od 40 posto dnevne potrebe tog važnog minerala.

Natur piletina idealna hrana za svakoga

Međutim, nije svako meso jednakog kvaliteta i tu morate biti posebno oprezni. Činjenica je da ga možete kupiti u skoro svakoj prodavnici, da je izbor veliki donekle otežava odluku prilikom kupovine. Zato je važan kriterijum koga bi se trebalo držati pri kupovini da je reč o proizvođaču koji primenjuje sistem kontrole koji obezbeđuje nepokolebljiv kvalitet, bezbednost i sledljivost mesa do potrošača, kao što je Perutnina Ptuj čiji svi proizvodni procesi počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji.

Stalni nadzor i brojne laboratorijske analize garancija su besprekornosti i sigurnosti svih proizvoda Perutnina Ptuj. Nove, moderne, farme, na kojima uzgajaju piliće im omogućavaju još sveobuhvatnije upravljanje proizvodnim lancem od »polja do stola« koji je osnovna karakteristika ovog proizvođača.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track