OSETITE DUH JAPANA U BEOGRADU: EVO ŠTA VAM JE POTREBNO ZA NOVI POČETAK!
Foto: Promo

OSETITE DUH JAPANA U BEOGRADU: EVO ŠTA VAM JE POTREBNO ZA NOVI POČETAK!

Zabava -

Kada ste poslednji put osetili želju za promenom? Ona nas podstiče da preispitamo svoje ciljeve i ambicije, omogućavajući nam da postavimo nove prioritete i usmerimo se ka ostvarivanju svojih snova. Ponekad je novi početak upravo ono što nam je potrebno da osetimo nešto zaista jedinstveno. U Japanu, sakura, japanska trešnja prepoznatljiva po svojim nežnim, ružičastim cvetovima, simbolizuje upravo taj novi početak. Svake godine, sakura cveta u proleće, obično od marta do maja i označava važan trenutak u japanskoj kulturi, podsećajući na prolaznost, lepotu i sveže početke.

Tradicija gledanja cvetanja trešnje naziva se "hanami" i deo je japanske kulture još od srednjeg veka. Svakog proleća, veliki broj ljudi okuplja se u parkovima širom Japana i, uz hranu i piće, satima sede, razgovaraju i gledaju cvetanje sakure. „Hanami“ je važan čak i za poslovni život s obzirom da Japanci smatraju da na ovaj način produbljuju međuljudske odnose u kompanijama i da, zahvaljujući tome, stvaraju bolji i produktivniji kolektiv. Takođe, „hanami“ predstavlja idealnu priliku i za uživanje u lepoti prirode, ali i pozitivne promene i postavljanje novih ciljeva.

Japan, JTI Ploom
foto: Promo

A da li ste znali da možete da doživite slično iskustvo „hanamija“ u Beogradu? Naime, članovi Japanske poslovne alijanse (JBAS) posadili su stabla japanske trešnje, 2021. godine u Parku prijateljstva, kao poklon gradu Beogradu, koji simbolizuje večno prijateljstvo između Srbije i Japana i predstavlja jedinstveni spoj dve tradicije.

Ukoliko želite da gledate cvetanje sakure, upravo je sada idealno vreme da posetite . Ovo je savršena prilika da osetite duh japanske kulture na Novom Beogradu, povežete se sa prirodom i iskoristite to vreme da razmislite o tome koja vam je promena potrebna. Kao što znamo, svaki novi početak nosi sa sobom nešto jedinstveno, nešto uzbudljivo i nešto što čeka samo na nas da ga otkrijemo.

Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track