SLOBODA POKRETA: Fijat dukato 4x4 ekspedišn!
Foto: Fijat

Spreman za avanturu

SLOBODA POKRETA: Fijat dukato 4x4 ekspedišn!

Auto -
Moćni kombi urađen je na bazi produžene verzije modela „dukato kamper ven“

Najveći svetski salon za karavane i vozila za rekreaciju, koji se održava u Diseldorfu u Nemačkoj, završen je juče, a jedan od najzapaženijih eksponata bio je „fijat dukato 4x4 ekspedišn“!

Ovu ultimativnu „pokretnu kuću“ koja pruža zavidne mogućnosti boravka na otvorenom, i to u punom komforu, napravilo je odeljenje „Fijat profešenela“. Moćni kombi urađen je na bazi produžene verzije modela „dukato kamper ven“ i ima pogon na svim točkovima. Notu posebnosti ovom avanturisti daju dvobojna spoljašnost, dodatna LED svetla, masivni krovni nosač, kao i povećano odstojanje od tla i ofroud pneumatici. U slučaju potrebe, tu je i električno vitlo sa kukom za izvlačenje.

Unutrašnjost je priča za sebe jer su u njenoj izradi pomogli eksperti za enterijere u jahtama, pa ona odiše nenametljivim luksuzom. Tu su dvobojna kožna sedišta, veliki rasklopivi krevet, poseban sistem osvetljenja, sklapajući sto, mini-kuhinja i drugo. Takođe, na raspolaganju su i dva vrhunska televizora.Proizvođač, bar zasad, nije iznosio previše tehničkih detalja, ali je poznato da „dukato ekspedišn“ pokreće provereni turbo dizel motor „multidžet 2“ od 2,3 litre, koji oslobađa 150 konjskih snaga.A. BEČIĆ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track