2 GODINE DEVOJČICA (12) SE PRESAVIJALA OD BOLOVA u STOMAKU: Otišla je u bolnicu i izvadili su joj OGROMNO KLUPKO od 3,5 KG
Foto: Profimedia

STRAŠNO!

2 GODINE DEVOJČICA (12) SE PRESAVIJALA OD BOLOVA u STOMAKU: Otišla je u bolnicu i izvadili su joj OGROMNO KLUPKO od 3,5 KG

Život -

Doktori iz bolnice u Mangistauske oblasti u Kazahstanu iz stomaka devojčice (12) izvadili grumen kose veličine novorođene bebe.

Naime, devojčica je primljena u bolnicu sa velikim bolovima i odmah su je odveli u operacionu salu, ali doktori nisu mogli da veruju kada su iz njenog stomaka izvadili grumen kose teške 3,5 kilograma.

Čim je primljena u bolnicu, devojčica je priznala da ima naviku da žvaće kosu i da trpi bolove pune dve godine. Imala je stalne mučnine i nikako nije mogla da se ugoji šta god da je jela.

"Zbog niskog nivoa proteina i otečenih nogu, lekarima je bilo potrebno dva dana da devojčicu pripreme za operaciju", rekao je hirurg Sultanbek Tumašev.

Loptica kose ispunila je skoro sav njen stomak, ne ostavljajući prostor za hranu. Operacija je obavljena pod opštom anestezijom, a stomak i creva su očišćeni tokom operacije. Doktori su optimistični oko njenog oporavka i ona je već puštena na kućno lečenje.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track