JEDITE OVU JEFTINU HRANU ZA DORUČAK I SALO ĆE BRZO NESTATI: Kako mudre žene skidaju višak kilograma
Foto: Shutterstock

Super trik za mršavljenje

JEDITE OVU JEFTINU HRANU ZA DORUČAK I SALO ĆE BRZO NESTATI: Kako mudre žene skidaju višak kilograma

Život -

Stroge dijete koje sadrže puno skupih namirnica loše utiču na zdravlje i mnoge žene su svedoci da je njihov rezultat kratkotrajan, ali sa ovim trikom za mršavljenje nećete pogrešiti, piše Lepa & Srećna.

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, a stručnjaci preporučuju da, ukoliko želite brzo da smršate, svakog jutra jedite kašu od žitarica. Žitarice su u prodavnicama zdrave hrane vrlo jeftine, a sadrže vlakna, podstiču varenje, duže vas drže sitim i neće vam dosaditi jer možete da ih jedete u različitim varijantama. Istraživanje sprovedeno na 22 000 odraslih osoba pokazalo je ljudi koji doručkuju ovsenu kašu lakše gube višak kilograma. Takođe, preporučuje se i kaša od kinoe i amaranta.

Različite varijanta kaša imaju različit broj kalorija, pa tako 105 grama ovsene kaše sa vodom ima 124 kalorije, a napravljena sa mlekom 215 kalorija. Instant ovsene kaše imaju znatno više kalorija. Kaša od 92 grama kuvane kinoe sa vodom ima samo 111 kalorija, a sa mlekom 202 kalorije, dok kaša od 92 grama amaranta sa vodom ima 126 kalorija, a sa mlekom 216. Pored mršavljenja, kaše čuvaju zdravlje digestivnog trakta i sprečavaju nadimanje stomaka.

PROČITAJTE JOŠ:

ŠOK OTKRIĆE! OVAJ VITAMIN NEDOSTAJE SVIMA, A POSLEDICE SU UŽASNE

NOVA TERAPIJA OSLOBAĐA OD TOKSINA I LEČI OZBILJNE TEGOBE

ŠOKANTNO OTKRIĆE! KAKO VODA OBARA VISOK PRITISAK

Kurir.rs/Lepa & Srećna/Foto:Shutterstock

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track