MUZEJ GRADA BEOGRADA SLAVI 119 GODINA OD OSNIVANJA: Dodeljene su nagrade i oformljen je poseban deo posvećen JEDNOM VELIKANU!
Foto: Arhiva muzeja grada Beograda

izložba za rođendan

MUZEJ GRADA BEOGRADA SLAVI 119 GODINA OD OSNIVANJA: Dodeljene su nagrade i oformljen je poseban deo posvećen JEDNOM VELIKANU!

Kultura -

Muzej grada Beograda slavi 119 godina od osnivanja, a tom prilikom okupile su se brojne zvanice i uručene su zahvalnice za doprinos kvalitetu rada ustanove.

Uz interaktivnu izlozbu arheološkog sadržaja iz zbirke za antiku, gosti su prisustvovali i dodeli godišnje nagrade za sveopšti doprinos u kulturi, a laureat za ovu godinu je istoričar umetnosti i likovni kritičar Jerko Ješa Denegri.

Muzej grada Beograda
foto: Arhiva muzeja grada Beograda

Uz želju da u što skorijem periodu svečano otpočnu radovi na glavnoj muzejskoj zgradi u Resavskoj 40b, okupljenima su se obratili predstavnici ustanova, diplomatskog kora kao i direktorka Muzeja Jelena Medaković, koja je povodom obeležavanja 119 godina postojanja Muzeja grada Beograda, uručila potpredsednici Vlade i ministarki kulture i informacija Maji Gojković.

Posebnu nagradu za značajan i kreativan doprinos u radu i razvoju Muzeja grada Beograda. Tom prilikom direktorka Medaković zahvalila se na iskrenoj podršci koju je ministarka Gojković pružala ovoj ustanovi kulture na razvoju programa i unapređenju i modernizaciji prostora koje Muzej koristi, pre svega Muzeja Ive Andrića, kao i na afirmaciji ove ustanove u međunarodnim okvirima.

Muzej Ive Andrića
Muzej Ive Andrićafoto: Arhiva muzeja grada Beograda

Medaković je ministarki Gojković predala i Zahvalnicu dodeljenu Ministarstvu kulture i informisanja za doprinos kvalitetu rada Muzeja.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:07

KUSOVAC U USIJANJU DANA: Sanjam muzej Beograda

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track