PRE SNIMANJA SCENE S*KSA POPILI SMO FLAŠU VISKIJA: Bule Goncić otkrio TAJNU eksplicitnih kadrova sa Sonjom Savić u kultnom filmu
Foto: Printskrin

male tajne

PRE SNIMANJA SCENE S*KSA POPILI SMO FLAŠU VISKIJA: Bule Goncić otkrio TAJNU eksplicitnih kadrova sa Sonjom Savić u kultnom filmu

Kultura -

Legendarni srpski glumac Svetislav Bule Goncić ostvario je brojne uloge u domaćim filmovima.

Bule je u mladosti, zajedno sa Sonjom Savić zablistao u filmu "Šećerna vodica" koji je postao pravi dragulj naše kinematografije.

Svetislav Bule Goncić
foto: Tamara Trajković

- U tom filmu sam dobio ulogu na Sonjino insistiranje, ona je ubedila reditelja Batu Prelića da mi da ulogu njenog partnera. Zahvalan sam joj zbog toga. To je bilo divno vreme, a tada nisam bio toga svestan - rekao je glumac za Informer.

U jednoj od poslednjih scena ovog legendarnog ostvarenja Sonja i on su potpuno nagi, a Bule je otkrio da nije imao problema da snimi tu scenu, dok ekipa iza kamere i nije bila toliko opuštena tom prilikom, te su im nudili flašu viskija.

Sonja Savić, Svetislav Bule Goncić
foto: Arhiva Jugoslovenske kinoteke

- Nismo imali nikakav problem zbog te scene jer smo se nas dvoje poznavali još od sedme godine života, bili smo kao brat i sestra. Više je problem imala ekipa oko nas jer su mislili da nam je neprijatno. Sećam se da nam je reditelj u tom trenutku doneo flašu viskija da se opustimo, što smo mi prihvatili iz potpuno drugih razloga, ali je dobrodošlo u tom trenutku - objasnio je Bule za Informer.

Sonja i Bule su se upoznali još kao deca, a uvek su negovali prijateljski odnos, koji je ponekad bio buran.

Sonja Savić
foto: Printscreen/RTS

- Imali smo buran odnos. Kad živiš s nekim, kao u svakoj porodici, dođe i do svađe. Sonja je bila jedna jaka i odlučna osoba. Bili smo mladi, a za razliku od mene, ona je imala takvu svest da predloži mene da igram glavnu ulogu u filmu "Živeti kao sav normalan svet". Sonja je to pokrenula, a ja nikad ne bih igra. Naš odnos je bio duboko emotivan, ali nisam joj ja bio jedini prijatelj. Mi smo od sedme godine bili zajedno. - ispričao je ranije glumac za Kurir.

Jedna od najvećih heroina domaćeg filma, pokojna Sonja Savić tokom kratke, ali bogate karijere podjednako uspešno je stvarala likove od fatalnih gradskih devojaka, preko neshvaćenih muškarača, do priprostih seljanki i žena iz naroda. Klasična pozorišna umetnost nikad je preterano nije zanimala.

Sonja Savić, Svetislav Bule Goncić
foto: Arhiva Jugoslovenske kinoteke

Njen kraj je bio tragičan - pronađena je mrtva u stanu u kojem je od nameštaja bio samo dušek. Ležala je na dušeku, okružena špricevima, a istragom je utvrđeno da je preminula od prevelike doze narkotika.

(Kurir.rs)

Bonus video:

03:10

OVO JE VELIKI GUBITAK ZA NAŠE GLUMIŠTE: Bule Goncić za Kurir o odlasku Laneta Gutovića: Teško je podneti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track