OSTAVIO ME JE BEZ DAHA, POKRET, KARAKTER, AKCENAT, IMA SVE… Bilja Krstić za njega misli da će biti VELIKA ZVEZDA
Foto: Damir Dervišagić

lepe reči

OSTAVIO ME JE BEZ DAHA, POKRET, KARAKTER, AKCENAT, IMA SVE… Bilja Krstić za njega misli da će biti VELIKA ZVEZDA

Kultura -

Bilja Krstić kroz svoj Bistrik promoviše mlade talente. Ipak, jedan od najlepših glasova naše muzike, kada nije na sceni, radi i kao muzički urednik, a njenu pažnju i simpatije osvojio je mladi pijanista Bogdan Dugalić.

Bogdan Dugalić, Biljana Krstić
foto: Ustupljene fotografije

Bogdan je nastupao za Dan zaljubljenih na Kolarcu. Mladi umetnik i naslednik glumca Nebojše Dugalića predstavio se publici interpretacijom dva dela - atraktivne "Rapsodije na Paganinijevu temu" Sergeja Rahmanjinova i neodoljive "Rapsodije u plavom" Džordža Geršvina.

"Mlada nadolazeća snaga, sjajni Bogdan Dugalić. Ostavio me je bez daha…pokret, karakter akcenat sve… Bravo Bogdane. Odličan program, fantastičan džez muzičar Marko Đorđević - truba , Simfonijski orkestar i Hor RTS. Uživala sam", napisala je Krstićeva na svom Fejsbuku.

Bogdan Dugalić, Biljana Krstić
foto: Ustupljene fotografije

Bogdan Dugalić srednje muzičko obrazovanje stekao je u muzičkoj školi "Mokranjac" u Beogradu (klasa M. Đorđević). Trenutno studira na Univerzitetu Mocarteum u Salcburgu, u Austriji (klasa P. Giljilova), kao i na Akademiji Perozi u Bjeli, u Italiji (klasa K. Bogina).

Nebojša Dugalić, Bogdan Dugalić
foto: Jakov Simović

Mladi pijanista prošle godine je osvojio drugo mesto na prestižnom međunarodnom pijanističkom takmičenju "Maj Lind" u Helsinkiju, kao i priznanje za najbolje izvođenje kamerne muzike. Pobednik takmičenja bio je Pjotr Pavlak, koji je nagrađen novčanom nagradom od 30.000 evra, drugoplasiranom Bogdanu dodeljen je novčani iznos od 25.000 evra. Dugalić je dobio i specijalnu nagradu za kamernu muziku u iznosu od 8.000 evra.

Kurir.rs

Bonus video:

03:08

GRUPA BISTRIK SLAVI 20 GODINA POSTOJANJA: Bilja Kristć u Pulsu Srbije otkrila planove za budućnost, pa najavila i poslednji album

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track