"MNOGO SU MI ZAMERILI" Žarko Laušević je ogolio svoj život u knjigama: "Ni ja sam često ne verujem šta pronalazim u dnevniku"
Foto: Dragana Udovičić

bio je iskren

"MNOGO SU MI ZAMERILI" Žarko Laušević je ogolio svoj život u knjigama: "Ni ja sam često ne verujem šta pronalazim u dnevniku"

Kultura -

Glumac Žarko Laušević preminuo je u 63. godini, saopštila je njegova porodica. Dramski umetnik izgubio je bitku sa teškom bolešću, a do poslednjeg dana se trudio da bude posvećen poslu.

Pored glume, Laušević je ostavio i veliki trag u svojim delima u kojima je ogolio svoj život i otkrio sve što mu se dešavalo u životu.

žarko Laušević
foto: Vesna Lalić

Poznato je da glumac nije davao intervjue i da se trudio da se ne eksponira u medijima, a u razgovoru za Gloriu, jednom prilikom govorio je o porodici i literalnom radu.

Na pitanje: "Koliko su vam zbog knjige, odnosno nekih delova u njoj, zamerili vaši najbliži u porodici?" glumac je rekao.

Žarko Laušević
foto: Damir Dervišagić

- Prilično. Nekad je to ljutnja, a nekad i neverovanje da je to što pišem istina. Nisu tu usamljeni. Ni ja sam često ne verujem šta pronalazim u sopstvenom dnevniku. Pravilo koje sam ustanovio na početku pisanja bilo je da neću zavirivati u sutrašnji zapis nastao pre četvrt veka. I često mi se desi da ne mogu da se setim nekog zapisa, tako da ga i bukvalno prvi put otkrivam posle toliko godina.

Nekad su u pitanju šifrovani zapisi, zbog cenzure koja mi je često plenila dnevnik, ali zahvaljujući sačuvanoj korespodenciji sa nekoliko bliskih ljudi i putem prizivanja dostupne novinske arhive na kraju uspevam da otkrijem smisao nekog zapisa.

Žarko Laušević
foto: Printscreen/YouTube

Podsećamo, glumac iza sebe ima nekoliko romana: "Sve prođe, pa i doživotna", "Druga knjiga", "Godina prođe, dan nikada" i "Padre idiote", koji su izazvali veliko interesovanje domaće javnosti.

(Kurir.rs)

Bonus video:

02:25

Žarko Laušević iskreno o glumi, otkrio detalje NOVE ULOGE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track