FILM SUNCE MAMINO POSVEĆEN UBIJENOJ DEVOJČICI IZ "RIBNIKARA": Reditelj sve rasplakao svojom emotivnom izjavom i ovom odlukom
Foto: Kinematografska kuća

Emotivno

FILM SUNCE MAMINO POSVEĆEN UBIJENOJ DEVOJČICI IZ "RIBNIKARA": Reditelj sve rasplakao svojom emotivnom izjavom i ovom odlukom

Kultura -

Nakon svetske premijere na festivalu u Talinu, film "Sunce mamino" Koste Đorđevića premijerno će biti prikazan 13. februara u MTS dvorani. Priča prati šesnaestogodišnjeg Relju (Pavle Čemerkić) zaljubljenog u Anu (Alisa Radaković), a kod kuće se suočava s distanciranom i anksioznom majkom, koju tumači Branka Katić.

Kosta Đorđević
foto: ATA images

Reditelj je na konferenciji za medije otkrio da je film posvećen Ani Božović, koja je ubijena u masakru u OŠ "Vladislav Ribnikar".

- Prijatelj sam s njenim roditeljima. Bio sam na proslavio njenog rođenja, a i glavna junakinja se isto slučajno zove Ana - poručio je Đorđević i rasplako mnoge u sali. On je dodao da će ona kroz ovo ostvarenje nastaviti da živi.

U nezapamćenoj tragediji u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" koja se dogodila 3. maja trinaestogodišnji dečak hicima iz očevog vatrenog oružja, hladnokrvno je usmrtio devetoro učenika i čoveka iz obezbeđenja. Pritom je teško ranio nastavnicu i još petoro đaka. Među njima bila je i Ana.

Vladislav Ribnikar, Sveće, dan posle
foto: Nenad Kostić

"Sunce mamino" je priča o ljubavi, kao univerzalnoj sili, koja razboleva, leči i sve nas pokreće.

U trenucima kada mu umire baka, njegova anksiozna i distancirana mama Olga (Branka Katić) odbija da joj, zbog njihovog međusobno lošeg odnosa organizuje sahranu. Krijući od Olge, Relja se sam upušta u organizaciju babine sahrane, verujući da će tako konačno osvojiti Anu.

film Sunce mamino, Pavle Čemerikić
foto: Kinematografska kuća

Beograd, kao nosilac jedne od glavnih uloga u filmu nemi je svedok i saučesnik u pričama pomenutih junaka, ali u predstojećem ostvarenju Koste Đorđevića prikazano je i neko novo, malo poznato lice grada. Beograd deluje kao univerzum za sebe u kojem svi naši intimni svetovi pronalaze utočište.

film Sunce mamino, Sunce mamino
foto: Kinematografska kuća

Pored potpuno novog lica Beograda, koje možemo videti u filmu, "Sunce mamino" donosi i sjajnu muziku, produciranu po najvišim svetskim standardima.

Muziku za film komponovao je veoma uspešni srpsko-američki kompozitor i producent Filip Mitrović iz Los Anđelesa.

U saradnji sa hrvatskim elektropop dvojcem Nipplepeople, Filip je za potrebe filma snimio singl "Ti i Ja", koji se već nalazi na svim muzičkim platformama i kanalima benda, a sudeći po broju pregleda i reakcijama publike nakon nekoliko izvođenja uživo na koncertima, reč je o budućem velikom hitu.

Bonus video:

01:05

NE ZNAM ZAŠTO JE CECA OTPEVALA PESMU ZA FILM O DŽEJU! Mina Kostić ne krije nezadovoljstvo: Očekujem da me pozovu da glumim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track